Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Nis 2024 09:00

Haşdi Şabi Karargahına Hava Saldırısı mı Düzenlendi?

rak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı bir karargaha hava saldırısı düzenlendiği iddiaları gündeme geldi.

saldırı

Haşdi Şabi Karargahına Hava Saldırısı mı Düzenlendi?

20 Nisan 2024 tarihinde Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı bir karargaha hava saldırısı düzenlendiği iddiaları gündeme geldi.

Haşdi Şabi: Saldırıyı Doğruladı ve İnceleme Başlattı

Haşdi Şabi Basın Ofisi, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Babil'deki Kalso Üssü'nde bulunan Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüklerine hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda maddi hasar ve yaralanmalar olduğu belirtildi. Haşdi Şabi, olayla ilgili inceleme başlattıklarını ve sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

ABD Ordusu: Hava Saldırısını Reddetti

Ancak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Irak'ta hava saldırısı düzenledikleri yönündeki haberleri yalanladı. CENTCOM, 20 Nisan 2024 tarihinde Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmediklerini açıkladı.

Olayda 7 Yaralı

Bazı kaynaklara göre hava saldırısında 7 Haşdi Şabi üyesi yaralandı.

Ketaib Seyyid'ül Şuheda'dan Saldırı Tehdidi

Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda isimli milis gücün lideri Abu Ala el-Velai, bu saldırının arkasında duran faillere karşı misilleme tehdidinde bulundu.

Irak Hükümeti Sessizliğini Koruyor

Irak hükümeti ise olayla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Son Durum:

Şu anda hava saldırısının kim tarafından düzenlendiği ve neden yapıldığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Hem Haşdi Şabi hem de ABD Ordusu kendi iddialarında bulunmaktadır. Irak hükümetinin konuya ilişkin açıklaması beklenmektedir.

Ekleme Tarihi: 20 Nis 2024 09:00