Motosiklet Güncelleme Tarihi: 19 Nis 2024 11:00

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İhalesi yandaşlara!

Bu yıl 59.'su düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun organizasyon ihalesi, 260 milyon TL gibi yüksek bir bedelle 'yandaş' firmalara verildi

bisiklet

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İhalesi Yandaşlara mı Verildi?

260 Milyon TL'lik İhale Cemaat ve AKP Bağlantılı Şirketlere Gitti

Bu yıl 59.'su düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun organizasyon ihalesi, 260 milyon TL gibi yüksek bir bedelle yandaş firmalara verildi.

İhaleyi kazanan Ceo Event Medya A.Ş. ve Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Şirketi'nin ortaklığında dikkat çekici bağlantılar bulunuyor:

  • Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Şirketi'nin sahibi Eyyup Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı ve Menzil Cemaati mensubu. Kendisi, MHP'li belediyelerden de milyonlarca liralık ihaleler almış ve TRT'ye belgesel ve programlar hazırlamış.
  • Ceo Event Medya A.Ş. ise AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cevat Olçok'a ait. Olçok, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın kurduğu T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın TEKNOFEST organizasyonlarını da üstlenmiş. Aynı zamanda, "AKP'nin reklamcısı" olarak bilinen ve 15 Temmuz'da hayatını kaybeden Erol Olçok'un kardeşi.

Bu durum, ihale sürecinin şeffaflığı ve kamu kaynaklarının kullanımıyla ilgili soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Tepkiler:

Sosyal medyada ve muhalefet partilerinden ihaleye tepkiler yükseliyor. Bazı kullanıcılar, ihalenin liyakat ve şeffaflık ilkelerine aykırı olduğunu savunurken, muhalefet partileri ise konunun araştırılması ve gerekli adımların atılması gerektiğini vurguluyor.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesinin yandaş firmalara verilmesi, kamuoyunda tepkilere neden oluyor. İhalenin liyakat ve şeffaflık ilkelerine uygunluğu sorgulanırken, konunun araştırılması ve gerekli adımların atılması talep ediliyor.

(İsmail Arı- Birgün)

Ekleme Tarihi: 19 Nis 2024 11:00