Ekonomi Güncelleme Tarihi: 17 Nis 2024 16:00

Bu cumartesi ve pazar kafe ve restoranlara boykot çağrısı

Yiyecek ve içecek fiyatlarındaki fahiş artışlar tepkilere yol açıyor.

kafe

Bu Cumartesi ve Pazar Kafe ve Restoranlara Boykot!

Yiyecek ve içecek fiyatlarındaki fahiş artışlar tepkilere yol açıyor. Sosyal medyada yayılan tepkiler bir harekete dönüştü ve vatandaşlar 20 ve 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Dışarıda yemek yemek hayal oldu. Fahiş fiyatlar nedeniyle kahvaltı ve akşam yemeği bile imkansız hale geldi. Bu duruma tepkili olan vatandaşlar keyif yapmak bir yana, karnını doyurmak için bile restoranlara gidemez durumda. Bu durumdan doğan tepkiler bir harekete dönüştü.

Sosyal medyada #boykot hareketi ile başlayan bu hareket ile vatandaşlar 20 ve 21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı.

Bir kişilik serpme kahvaltının bin liraya, bir fincan kahvenin ise 150 liraya ulaşması büyük tepkilere yol açtı. Porsiyonların küçülmesine rağmen fiyatların artması da cabası. Artık porsiyonlar ne kadar küçükse fiyatlar o kadar artıyor.

Kuver ücreti de alınan hizmetin ekstra bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaşlar tepkisini #boykot hareketiyle sosyal medyada gösteriyor.

Bu harekete siz de katılabilir, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeyerek bu fahiş fiyatlara karşı tepkinizi gösterebilirsiniz.

Ekleme Tarihi: 17 Nis 2024 16:00