Ekonomi Güncelleme Tarihi: 1 May 2024 09:00

Doğalgaz desteği sona erdi faturalar zamlanıyor

1 Mayıs 2024'ten itibaren bir yıldır devam eden ücretsiz doğalgaz desteği sona erecek ve bu durum faturalara yaklaşık 150 TL zam olarak yansıyacak.

doğalgaz

Doğalgaz Desteği Sona Eriyor, Faturalara 150 TL Zam Geliyor!

1 Mayıs 2024'ten itibaren bir yıldır devam eden ücretsiz doğalgaz desteği sona erecek ve bu durum faturalara yaklaşık 150 TL zam olarak yansıyacak.

Geçen yıl hayata geçirilen uygulamayla doğalgaz kullanan her haneye bir ay boyunca ücretsiz 25 metreküplük doğalgaz dağıtılmıştı. Bu gece itibarıyla sona erecek olan uygulamadan sonra, tüm doğalgaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel yansıtılacak.

Şehirler arasında değişiklik göstermesine karşın, bu bedelin faturaya yansıması ortalama 150 TL civarında olacak. Bu da vatandaşların aynı doğalgaz tüketimine rağmen mayıs ayı faturalarında fazladan 150 TL ödeyeceği anlamına geliyor.

Uygulamanın Süresi Uzatılmayacak

Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle başlatılan ücretsiz doğalgaz uygulaması, ilk aşamada bir ay boyunca doğalgaz bedelinin bedava olarak dağıtılmasını, devamında 12 ay süreyle 25 metreküplük doğalgaz için herhangi bir ücret talep edilmemesini içeriyordu.

Ancak bu gece itibarıyla uygulama sona erecek ve uygulamada herhangi bir uzatma kararı alınmadı.

Doğalgaz faturalarında beklenen zamla ilgili detaylı bilgi için:

  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu: https://epdk.gov.tr/
  • Doğalgaz dağıtım şirketlerinin web siteleri ve müşteri hizmetleri

Ekleme Tarihi: 1 May 2024 09:00