Güncel Güncelleme Tarihi: 15 Eki 2022 12:00

Bartın'daki maden faciasında 41 ölü 11 yaralı var

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında patlama meydana geldi. Grizu patlamasında 41 maden işçisini kaybettik. 11 yaralı 58 kurtarılan var.

maden faciası bartın giruzu patlaması

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında patlama meydana geldi. Grizu patlamasında 41 maden işçisi şehit oldu. 11 işçi yaralanırken, hastanelerde tedavileri devam ediyor. 58 işçi de kurtarıldı.

İçişleri Bakanı Soylu da 1 işçi için belirsizliğin sürdüğünü açıkladı. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Bartın'a geliyor. Adalet Bakanı Bozdağ da patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşanan facia ile ilgili 4 iş müfettişinin, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatılarak 3 savcının görevlendirildiğini duyurdu.

Ölen işçilerin kimlikleri belli oldu

Patlama sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynakar Bakanı Fatih Dönmez sabah 06.00'da kameralar karşısına geçerek son durumu açıkladı.

Patlamadan sağ çıkan ve kurtarılan toplam 58 madenci var. Akşam saatlerinde 22 madencinin öldüğü biliniyordu. Sabaha karşı ölen madenci sayısının 40'a yükseldiği açıklandı.

Yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor. İşçilerden birinde karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu öğrenilirken, hiperbarik oksijen tedavisinin devam ettiği, durumunun nispeten daha iyi olduğu belirtildi. 5 hastanın vücudunda ileri düzeyde yanıklarının olmasının yanında sıcak hava solumaya bağlı olarak solunum yollarında tahribat olabileceği düşünülüyor. 5 işçinin durumunun halen kritik olduğu öğrenildi. İşçilerin isimlerinin netleştirilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

Vefat eden madencilerin bazılarının isimleri açıklandı:

  1. Aziz Köse
  2. Berkay Pınarcıoğlu
  3. Emrah Kaval
  4. Enes Aydın
  5. Ercan Akdeniz
  6. Fikret Kansız
  7. Gökhan Mercan
  8. Murat Ergin
  9. Rahman Özçelik
  10. Ramazan Özer
  11. Selçuk Ayvaz
  12. Serkan Nakaş
  13. Yener Saygın
  14. Mehmet Kara
  15. Rasim Bulut
  16. Murat Öztan
  17. Serhat Kahraman
  18. Suat Demirkıran
  19. Yasin Çelek
  20. Burhan Altun
  21. Emrah Kaya

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeni ile hayatını kaybedenler için Türkçe başsağlığı mesajı paylaştı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev'in yanısıra Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge de Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Dosya Haber

Ekleme Tarihi: 15 Eki 2022 12:00