Fatih Erbakan: AKP ile ittifak bir daha asla!
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, AKP ile geçmişte yapılan ittifakın tekrarlanmayacağını açıkladı.
Erbakan: “AKP ile ittifak bir daha asla!”
“Bir kez denedik, samimi bir yaklaşım görmedik. Aynı hatayı tekrar etmeyeceğiz.”
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, AKP ile geçmişte yapılan ittifakın tekrarlanmayacağını açıkladı. “Bir kez denedik, aynı sonuca uğrama riskimiz çok yüksek” dedi.
🗳 "İttifak pişmanlığı değil ama tekrarı da yok"
Fatih Erbakan, NOW TV yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2023 Genel Seçimleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine adaylıktan çekildiklerini hatırlatan Erbakan, bu süreçten pişman olmadıklarını ancak yeniden benzer bir adım atmayacaklarını söyledi.
“Denemeseydik aklımızda kalırdı. Ama maalesef verilen sözler tutulmadı. Bizim prensiplerimiz yerine getirilmedi.”
🛑 İki net karar
- Cumhur İttifakı'yla yeniden bir araya gelmeyeceklerini,
- Kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını ilan etti:
“Sayın Erdoğan için bir kez adaylıktan çekildik ama bir daha olmaz. Bu siyaseten de mantıken de doğru değil.”
📚 Kanal İstanbul’a açık tavır: ‘Zararlı ve gereksiz’
Erbakan, Kanal İstanbul projesine karşı çıktıklarını belirterek “Her yönüyle zararlı bir proje” dedi.
- İstanbul’un nüfusunu artıracak
- Deprem riskini büyütecek
- Çevresel tahribata yol açacak
YRP olarak bu konuda kapsamlı bir karşı kitapçık hazırladıklarını duyurdu.
⚖️ “Adalet çifte standartla yönetilemez”
Erbakan, muhalefet belediyelerine yönelik uygulamaların iktidar belediyeleriyle kıyaslandığında adil olmadığını savundu:
“İktidara ayrı, muhalefete ayrı hukuk olur mu? Adalete güven zaten zayıflamışken bu fark daha da yaralıyor.”
🔒 İmamoğlu ve Özdağ tutuklamalarına eleştiri
Fatih Erbakan, hem Ekrem İmamoğlu hem de Ümit Özdağ'ın yargılamalarında tutukluluğun gereksiz bir sertlik olduğunu belirtti:
- “İmamoğlu zaten İstanbul’un yarısından oy almış bir figür, kaçma ihtimali yok.”
- “Ümit Özdağ düşüncesini söyledi diye tutuklandı. Bu ifade özgürlüğüyle bağdaşmaz.”
🎯 “Adalet herkese, her şartta eşit uygulanmalı. Görüşüne katılalım ya da katılmayalım; hukuk herkes içindir.”