Nedir Güncelleme Tarihi: 21 Kas 2022 01:00

Hıncal Uluç yaşamını yitirdi! Hıncal Uluç kimdir?

Uzun süredir yoğun bakımda olan gazeteci ve yorumcu Hıncal Uluç, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Hıncal Uluç

Hıncal Uluç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Sabah yazarı Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini program yapımcısı ve spor yazarı gazeteci Faik Çetiner sosyal medya hesabında, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun." diye duyurdu.

8 Temmuz'da sağlık sorunları sebebiyle yoğun bakıma alınan Uluç taburcu edilmesine rağmen yeniden yoğun bakıma alınmıştı. , 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altında tutulan Hıncal Uluç, hayatını kaybetti.

HINCAL ULUÇ'UN RAHATSIZLIĞI NEYDİ?

Hıncal Uluç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Hıncal Uluç'un, yakın dostu Sami Çölgeçen,"Biraz önce doktorla konuştuk, Hıncal Bey'in durumu oldukça kritik. Kendisinin zaten 1 böbreğinde sıkıntılar vardı ve böbreğini kaybetmişti. Şimdi diğer böbreğinde de çok ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Bununla beraber başka sağlık sorunları da bulunmakta. Kendisi şu an yoğun bakımda yatıyor, durumunun ağır olduğunu öğrendik. 1960'dan beri çok yakındık, çok üzgünüm dediç

Hıncal Uluç, akciğerindeki sorun nedeniyle kan zehirlenmesi teşhisi ile yoğun bakıma kaldırılmıştı. 10 Temmuz'da entübe oldu. 22 Temmuz uyandırılmıştı.

Hıncal Uluç 2

Gazeteci yazar Hıncal Uluç kimdir?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya geldi. İlkokulu Bandırma'da okuyan Uluç, 1950 senesinde Kilis'te bitirmiştir. 1952 senesinde Antakya'da ortaokula başlamış ve kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamlamıştı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Uluç, yeniden Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanmıştı. Yenigün Gazetesi spor sayfalarını hazırlamaya başlayan Hıncal Uluç, gazeteciliğe ilk adımını böyle attı.

1967'de askerlik göreviini tamamladı. Sonrasında Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya görev yaptı.

Cumhuriyet gazetesinde de aynı dönemde haftada iki gün spor yazıları yazdı. TRT'nin kurulmasından sonra pazartesileri Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yaptı.

1980 senesinde Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelen Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başladı.

Uluç son olarak Sabah gazetesinde yazarlık yapmaya devam ediyordu.

Fanatik Galatasaraylı olması ile tanınan Hıncal Uluç'un kahkahaları da meşhurdu.

Ekleme Tarihi: 21 Kas 2022 01:00