Bülten Güncelleme Tarihi: 19 Eyl 2022 12:00

Mercedes-Benz Türk, Conecto ile hibrit dönemini başlattı

Mercedes-Benz Türk, şehir içi otobüs sektörüne yeni oyuncu olarak dahil oldu. Mercedes-Benz Türk, Conecto hybrid ile şehir içi ulaşımda hibrit dönemini başlattı

Mercedes-Benz Conecto hybrid

Türkiye'de faaliyet gösteren Alman otomotiv devi Mercedes'in Türkiye iştiraki Mercedes-Benz Türk, şehir içi ulaşıma alternatif Conecto hybrid aracını tanıttı. Mercedes-Benz Conecto hybrid’i Türkiye’de şehir içi ulaşım sağlayan aracını satışa sundu.

Mercedes-Benz Türk'ün yeni modeli Conecto hybrid, daha önceki Conecto dizel motorlu modeline göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Mercedes-Benz Conecto hybrid, yılda 80.000 km yol kat edebiliyor ve yakıt tasarrufu sayesinde 5,2 ton karbon dioksitin salınmasına da engelliyor.

Mercedes-Benz Conecto hybrid projesi Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi tarafından gerçekleştirildi ve üretimi Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası yapıyor.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen araç, 15 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Araç emisyon değerleri konusunda değişen yasal gerekliliklerin içten yanmalı motorlarla karşılanması konusunda zoru başarıyor. Şirket "karbon nötr" gelecek vizyonu doğrultusunda yatırımlarını ağırlıklı olarak elektrikli araçlara yönlendiriyor. Mercedes-Benz Conecto hybrid de bu çalışmanın sonucu.

Hibrit teknolojisiyle sayesinde yüzde 6-6,5 yakıt tasarrufu

Mercedes-Benz Conecto hybrid, "Euro 6" standarlarında üretilen dizel motorlu araçlara göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.Araçta elektrikli motor dizel motor ile sürekli beraber çalışıyor.

Bu yöntem “kompakt hibrit”olarak biliniyor. Sistem araçta elektrikli motor, dizel motor ile şanzıman arasına entegre ediliyor. Frenleme veya gazsız sürüş sırasında ortaya çıkan enerji, elektrikli motor tarafından elektrik enerjisine dönüştürülüyor Aracın tavanında yer alan yüksek depolama kapasitesine sahip kapasitörlerle üretilen enerji depolanıyor.

Depolanan elektrik enerjisi, aracın ilk kalkışında dizel motora destek vererek hem yakıt sarfiyatını hem de dizel motora binen yükü hefifletiyor. Mercedes-Benz Conecto hybrid'de batarya ömrünün aracın ömrüyle aynı olması için tasarlandı. Bu özellik sayesinde Euro 6 dizel motora sahip Conecto model araçlar gibi bakım masrafından da tasarruf ediliyor.

Mercedes-Benz Conecto hybrid AR-GE’sinde Türk mühendislerin imzası var

Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi Mercedes'in çatı şirketi Daimler Truck'ta başarıları ile prestij sahibi oldu. Ayrıca, aracın karoserinde, dış ve iç kaplamalarında yapılması gereken adaptasyonlar, bataryanın konumlandırılması ve kablo tesisatlarının tasarlanması da yine aynı ekibin çalışmaları ile hayata geçirildi.

Ekleme Tarihi: 19 Eyl 2022 12:00