Bülten Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2022 16:00

Renault ve Castrol'un flörtü 2027'ye kadar uzadı

Fransız otomobil markası Renault ile İngiliz madeni yağ markası Castrol 2027'ye kadar işbirliğine devam kararı aldı.

Castrol Renault

İngiliz madeni yağ üreticisi Castrol ile Fransız araç üreticisi Renault işbirliğini uzatma kararı aldı. Anlaşma kapsamında Castrol, Renault marka araçların satış sonrası servis süreçleri için motor yağlarını birlikte geliştirecek. Renault ve Castrol arasındaki bu anlaşma küresel çapta olacak, Castrol dünya genelinde tedarik sağlayacak.

Castrol ile Renault’un ilk ortaklıklığı 2017 yılında Renault F1 takım sponsorluğuyla gerçekleşmişti. 2020 yılında Renault Castrol'u küresel çapta satış sonrası servis dolumu yağ partneri olarak seçti.

2021’de Renault F1 takımının Alpine F1 olmasıyla birlikte Formula 1’de yer alan araçların motorlarının geliştirilmesi konusunda Castrol ve Renault arasındaki işbirliği binek ve ticari araçlara yönelik olarak gelişti.

Castrol ile Renault Group yaptıkları anlaşma ile de işbirliklerini 2027'nin sonuna kadar uzattı. Satış sonrası servis dolumunda kullanılacak motor yağlarını iki şirket birlikte geliştirecek. Castrol, Renault Group bünyesindeki Renault, Dacia ve Alpine markalarının dünya genelindeki bayi ağına motor yağı tedarik edecek.

Castrol ve Renault Group yeni motor yağına (Alliance Norm 2022) AN 2022 adını verdi

Renault Group ve Castrol, ortak markalı ürün yelpazesini, Euro 7 uyumlu araçlar için özel olarak tasarlanmış düşük viskoziteli yeni bir motor yağı ile de genişletti.

Renault-Nissan-Mitsubishi anlaşması standartlarına uyacak şekilde özel olarak geliştirilen motor yağı AN2022 (Alliance Norm 2022), Türkiye’de piyasaya çıkacak araç modellerine göre satışa sunulacak.

Renault Group bu işbirliğini "teknolojilerimizi en uygun hale getirmek için müthiş bir test alanı olan Formula 1'deki ilişkimizi tamamlayan ve iş birliğimizi daha da güçlendiren bir adım" olarak tanımladı. Uzmanlıklarını ortak bir havuzda buluşturarak, bayi ağlarına ve müşterilerine en iyi satış sonrası hizmeti sunmamayı hedefliyor.

Castrol tarafı da müşterilerine üstün ürün ve hizmet sunmak için birlikte yeni iş fırsatları araştırmaya devam edeceklerini duyurdu.

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2022 16:00