Bülten Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2022 23:00

Rus e-ticaret devi Ozon Türkiye pazarını Rusya'ya taşıyacak

Türkiye'deki e-ticaret pazarına Rusya'dan Ozon da rakip olacak. Rusya'nın en büyük e-ticaret sitelerinden Ozon Türkiye pazarına girme kararı aldı.

E-ticaret ozon depo kadın

Rusya'nın e-ticaret pazaryerlerinden Ozon, Türkiye pazarına girme kararı aldı ve ofis açıyor. Türkiye'deki ofis açarak Türkiye'deki potansiyeli Rusya'ya, Rusya'daki potansiyeli de Türkiye'ye taşımayı hedefleyen e-ticaret platformu Ozon İstanbul'da çalışmalara başladı.

E-ticaret pazarında yerli şirketlerin yanı sıra yabancı e-ticaret platformlarının da hedef pazarı haline gelen Türkiye için bu kez hamle Rusya'dan geldi. Rusya’da büyük pazar payına sahip e-ticaret platformu Ozon, İstanbul'da ofis açma gerekçesini Türk mallarına daha kolay ulaşım olarak açıkladı. İstanbul'da kurdukları yeni Ozon Global adını çatısı altın yer alacak. Ozon Global’den yapılan açıklamada, İstanbul’da yeni bir ofis açacağı bilgisi verilirken, şirketin yakın zamanda Türkiye pazarına ciddi bir -pazaryeri olarak girmesi bekleniyor.

Yapılan açıklamada “Ozon Global'in üst yönetiminin İstanbul'da Türkçe bilen ve yerel tüketici sektörünün özelliklerini hakim uzmanları istihdam etmek için çalışma yaptığı ifade edildi. Oluşturulan ekip sonbaharda aktif olarak çalışmalarına başlayacak..

Ozon bünyesinde kurulan yeni lojistik sistemi ile ürünlerin teslim süresinin 2 kat kısalacağını aktaran yetkililer montajsız teslimatın 6-8 gün arasında olmasını hedefliyor. Hızlı teslimatın Ruslar için Türk mallarının çekiciliğini artıracağını tahminlerini de öne sürüyorlar.

Rusya’da e-ticaret platformlarının önde gelen oyuncularından Ozon, 2021 yılında 6 milyar dolar ciro elde etmişti.

Rusya'nın Ukraynayı işgali sonrası ABD ve AB ülkelerinin yaptırımlardan etkilenebileceği ve tedarikte zora düşebileceği ihtimaline karşı özel sektörün bu tarz girişimlere yöneldiği de iddia ediliyor.

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2022 23:00