Güncel Güncelleme Tarihi: 1 Kas 2022 16:00

Türkiye 12 Kasım 18:57'de bu sirenlerle tanışacak

İçişleri Bakanlığı 12 Kasım tarihinde 18:57'de tüm Türkiye'de heyecan ve paniğe neden olacak siren uygulamasını deneyecek.

Rusya Nükleer Silahlar

İçişleri Bakan Süleyman Soylu kameralar karşısında geçti ve 12 Kasım 2022 tarihinde saat 18:57'de Türkiye'de yapılacak tatbikat için bilgilendirme yaptı.

12 Kasım'da saat 18.57'de yapılacak tatbikatta televizyonlardan ve radyolardan tatbikat anonsu geçilecek. Türkiye'de anonsun yapılabileceği otomatik anons noktlarının tamamından tatbikat anonsu duyurulacak. Cep telefonlarına yeni kurulan sistem üzerinden tüm Türkiye'de aynı anda tatbikat mesajı gelecek.

acil durum

Benzer bir deneme daha önce AKOM tarafından gerçekleştirilmiş ve halkta korku ve paniğe neden olmuştu. AKOM'un uygulaması bilgilendirme yapılmadan gerçekleştirilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

TATBİKAT ANONSU YA KIYAMET YA SAVAŞ YA DA NÜKLEER SAVAŞ HAZIRLIĞI İÇİN Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın tüm Türkiye'de eş zamanlı yapacağı uygulama kamuoyunda endişe ve korkuya neden oldu.Türkiye'de sel, deprem veya diğer doğal felaketler bölgesel nitelik taşıyor.

"Tatbikat anonsunun tüm Türkiye'yi kapsayacağı durumlar belli "Kıyamet Kopması" veya "Savaş Çıkması" veya "Nükleer Facia" dışında alternatif de söz konusu değil.

"Türkiye nasıl bir acil duruma hazırlanıyor? Savaş riski her dönemde var fakat tatbikat anonsları veya sirenleri neden özellikle bu dönemde kullanılıyor? Türkiye'nin savaşa girme ihtimali mi söz konusu?" gibi sorular kamuoyunun zihnini meşgul ediyor.

Bilgilendirme her ne kadar kamuoyuna duyrulsa da o gün yaşanacaklar konusunda korku ve paniğin hakim olacağı tahmin ediliyor.

Dosya Haber

Ekleme Tarihi: 1 Kas 2022 16:00