Bülten Güncelleme Tarihi: 15 Ağu 2022 01:00

Unico Sigorta’da yönetim kurulu başkanı ve CEO değişti

1988 yılından bugüne Türkiye’de faaliyet gösteren Unico Sigorta yönetim kurulunda değişikliğe gitti genel müdür de değişti.

Ender Güzeler Unico Sigorta Genel Müdür

Unico Sigorta’da yönetim kurulu başkanı ve genel müdür değişti.

1988 yılından bugüne Türkiye’de faaliyet gösteren Unico Sigorta yönetimde değişikliğe gitti. Hisse devri ile ilgili çalışmaları sonlandıran Unico Sigorta’da hem Yönetim Kurulu Başkanı hem genel müdür değişti. Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum oldu. Diğer taraftan Yönetim Kurulu’nda Muharras Üye olan Ender Güzeler ise Unico Sigorta’nın yeni Genel Müdürü oldu.

Unico Sigorta’da hakim hissedarın Jan Nahum olmasıyla yönetim kurulu Başkanlığını da kendi üstlendi. 2021 yılının Aralık ayından bu tarafa YK Muharras Üyesi Ender Güzeler de Genel Müdür olarak atandı. Genel Müdür olan Güzeler,şirketin yönetim kurulundaki faalitine de devam edecek Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Emine Talay Turan Unico Sigorta Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

25 yıldı sigortacılık sektöründe olan Ender Güzeler AXA Oyak, Fiba (Sompo), HDI, Koru ve Güneş Sigorta şirketlerinde yöneticilik yapmıştı. Güzeler’in, 2015-2021 yılları arasında OLV Risk Yönetimi ve Danışmanlık şirketini de işletiyotdı..

Unico Sigorta, farklı sektörlere yönelik özel ürünler ve uzman risk yönetimi çalışmalarıyla müşterilerine butik sigortacılık sunuyor. Şirketin 1600’ün üzerinde iş ortağı, 190’dan falza alışanı var ve 8 bölgede hizmet veriyor.

Unico Sigorta, 2021 yılında 154,5 milyon TL kar etmiş, 1,3 Milyar TL prim üretmişti. Şirketin öz sermaye yeterlilik oranı yüzde 118,5 ile rekor bir oranda gerçekleşti

Ekleme Tarihi: 15 Ağu 2022 01:00