Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Eki 2024 15:00

2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

yılmaz tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "2 Yılın Altında Ceza Alanlar da Cezaevine Girecek"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 2 yılın altında ceza alanların artık cezaevine gireceğini vurgulayan Tunç, iyi hal indiriminin de her suçta uygulanmayacağını belirtti. "Cezasızlık algısı ortadan kalkacak." diyen Bakan Tunç, cezaların caydırıcılığının artırılacağını ifade etti.

İyi Hal İndirimi Yeniden Değerlendirilecek

Tunç, kamuoyunda rahatsızlık yaratan iyi hal indirimi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "Her suç için iyi hal indirimi uygulanmayacak." diyen Bakan, denetimli serbestlik ve iyi hal indiriminin yeniden gözden geçirileceğini açıkladı.

Cezasızlık Algısı Son Bulacak

Adalet Bakanı, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. 2 yılın altında ceza alanlar da artık cezaevine girecek. Bu kapsamda yeni düzenlemeler yapıyoruz." ifadelerini kullanarak, basit suçlarda da ceza infazının olacağını belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde 1,5 yıldır çalışmaların sürdüğünü söyledi. Halktan ve bilim insanlarından gelen 45 bin görüşün değerlendirildiğini belirten Bakan, yeni düzenlemelerin yargı süreçlerini hızlandıracağını ifade etti.

Narin Güran Cinayeti

Bakan Tunç, Diyarbakır'da işlenen Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında da bilgi verdi. Cinayetin soruşturmasının son aşamaya geldiğini belirten Tunç, "Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak titizlikle yürütülen bir soruşturma gerçekleştirildi. Yakında iddianame hazırlanacak ve suçlular ortaya çıkacak." dedi.

Yeni Yargı Paketi

Adalet Bakanı, Meclis'te görüşülen 10. Yargı Paketi hakkında da açıklamalarda bulundu. Bu pakette, yargı süreçlerini hızlandıracak ve suçlularla mücadeleyi güçlendirecek önemli düzenlemelerin yer alacağını belirtti. Yeni yargı teklifinin yakında komisyona sunulacağını duyurdu.

Ekleme Tarihi: 14 Eki 2024 15:00