Sağlık Güncelleme Tarihi: 11 May 2024 11:00

7 bin yabancıya bedava sağlık hizmeti için kararname çıktı

Türkiye, yabancı hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım attı.

sağlık

Türkiye, yabancı hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'ye gelen en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderlerinin ücretsiz olarak karşılanacağı duyuruldu.

Bu karar, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla yürürlüğe girecek. Sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumları ve devlete ait üniversite hastanelerinde sunulması şartıyla, yılda en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderlerinin karşılanması öngörülüyor. Bu kapsamda, hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve malzemelerin tedavi süreçlerindeki giderleri ücretsiz olacak.

Ayakta muayene olan hastaların ilaç bedelleri, Sağlık Uygulama Tebliği veya kamu fiyatı üzerinden, tıbbi cihaz, ortez-protez ve medikal malzeme giderleri ise temin bedelleri üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bu süreçte, Göç İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, hastaların kayıt ve hizmet sunum süreçlerinde destek sağlayacak.

Bu karar, Türkiye'nin sağlık alanında uluslararası arenada daha fazla tercih edilen bir sağlık merkezi olma yolundaki çabalarını destekleyebilir.

Ekleme Tarihi: 11 May 2024 11:00