Asayiş Güncelleme Tarihi: 19 Haz 2024 12:00

Adana'da kadın hakim skandalı: Tehdit yasak aşk rüşvet!

Adana'da görev yapan G.A. adlı bir kadın hakim hakkında ortaya atılan iddialar şok etkisi yarattı.

kadın hakim adana

Tehdit, Yasak Aşk, Rüşvet! Kadın Hakimle İlgili Skandal İddialar

Yayınlanma: 19 Haziran 2024 Çarşamba 08:11

Adana'da görev yapan G.A. adlı bir kadın hakim hakkında ortaya atılan iddialar şok etkisi yarattı. Hakimin, 5 yıl boyunca yasak aşk yaşadığı iş adamını tehdit ettiği, bir davada beraat vermek için 500 milyon TL rüşvet aldığı ve adli emanetten uyuşturucu alarak parti yaptığı iddia ediliyor.

Yasak Aşk ve Tehdit

Adana Adliyesi'nde görevli hakim G.A., 2019 yılından beri yasak aşk yaşadığı Ş.L.'yi, birlikteliklerine ait videoları silmesi için tehdit ettiği iddiasıyla gündeme geldi. G.A., Adana'da kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisi Ş.L. ile Eylül 2019'da tanışarak ilişki yaşamaya başladı. G.A., Ş.L.'ye kendisini rüşvet ve sahtecilik iddialarından koruması için yardım talebinde bulundu.

Cinsel Birlikteliklerin Kaydı

Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre, resmi olarak evli olan ve 20 yaşında bir oğlu bulunan hakim G.A., Ş.L. ile cinsel birlikteliklerini kaydedip birbirleriyle paylaştı. Ş.L., hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrenince ayrılmak istedi. Ş.L., hakimi arayıp ilişkiyi bitirdiğini ve irtibat kurmamasını, aksi halde Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunacağını söyledi.

Ölümle Tehdit Edildi

Mayıs ayında Ş.L., iki kişi tarafından tehdit edildi. Ş.L.'nin galericiler sitesindeki işyerine giden kişiler, "Sende hakim hanımın videoları varmış, bunları silmen gerekiyor. İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak." dedi. Ş.L., bu tehditler üzerine hakim hakkında şikayetçi oldu.

500 Milyon TL Rüşvet İddiası

Ş.L.'nin şikayeti üzerine Hakim G.A. hakkında HSK 1. Dairesi tarafından soruşturma izni verildi. G.A.'nın, Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon TL rüşvet aldığı iddia edildi. G.A., Edirne'de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı F.A.'nın duruşmada beraat mütalaasında bulunacağını belirterek, sanıktan 500 milyon TL talep ettiği ve parayı elden teslim aldığı ortaya çıktı.

Adli Emanetten Uyuşturucu Temini

G.A.'nın bir özel hastaneden reçetesiz uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin ettiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi içeren hapları kullandığı ve nöbetini başka bir hakimle değiştirdiği belirlendi.

İçki ve Uyuşturucu Partisi

Pandemi döneminde Hakim G.A.'nın Adana Adliyesi'nde bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ile birlikte içki içip, adli emanet deposundan çıkan metamfetamin adlı uyuşturucuyu kullanarak parti yaptıkları tespit edildi.

İddialar Detaylar
Tehdit Yasak aşk yaşadığı Ş.L.'yi videoları silmesi için tehdit etti.
Rüşvet Akaryakıt kaçakçılığı davasında beraat karşılığında 500 milyon TL aldı.
Uyuşturucu Adli emanetten uyuşturucu alıp parti yaptı.

Bu skandal iddialar, Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim G.A.'nın mesleki itibarını ve hukuki durumunu ciddi şekilde zora soktu. Yargı dünyasında büyük yankı uyandıran bu olaylar, soruşturmanın sonucunu merakla bekleyen kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Ekleme Tarihi: 19 Haz 2024 12:00