Dünya Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2024 12:00

Afrika'da internet kesildi deniz altı hatlarında arıza var

Afrika'nın birçok ülkesinde deniz altı internet hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle internet kesintileri yaşanıyor.

internet

Afrika'da Internet Kesintisi: Deniz Altı Hatlarında Arızalar

Afrika'nın birçok ülkesinde deniz altı internet hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle internet kesintileri yaşanıyor. MTN Grubu'nun açıklamasına göre, Fildişi Sahili, Gana, Benin, Liberya, Burkina Faso, Namibya ve Lesotho gibi ülkelerde gün boyunca internet kesintileri yaşandı.

Arızaların Sebebi ve Etkileri

Deniz altı hatlardaki kopma ve arızaların, bu kesintilere neden olduğu belirtiliyor. Özellikle Batı Afrika Kablo Sistemi (WACS) ve Avrupa'ya bağlantı sağlayan hatlarda hasar tespit edildiği ifade ediliyor. Bu arızaların önemli bir internet altyapısını etkilediği ve kesintilerin devam etmesi durumunda daha büyük sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuldu.

Önlemler ve İlerideki Durum

Açıklamada, daha önce de benzer kesintilerin yaşandığına dikkat çekilirken, mevcut arızaların giderilmemesi durumunda ileride daha ciddi sorunlar yaşanabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, hasar tespit edilen kablo ağlarıyla ilgili önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor.

Afrika'nın internet altyapısındaki bu kesintiler, birçok sektörü ve kullanıcıyı etkilemekle birlikte, internetin sağladığı iletişim ve bilgiye erişimde önemli bir kayıp oluşturuyor. Konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması ve hatların bir an önce onarılması bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2024 12:00