Yerel Güncelleme Tarihi: 1 Nis 2024 14:00

Afyonkarahisar'da bir ilk hem vali hem belediye başkanı

Türkiye'de milyonlarca seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için dün sandık başına gitti. Afyon'da bir ilk gerçekleşti.

afyon

31 Mart Yerel Seçim Sonuçları 2024: Afyonkarahisar'da Tarihi Bir İlk

Türkiye'de milyonlarca seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için dün sandık başına gitti. 81 ilin 11 şehrinde kadın belediye başkanları seçilirken, Afyonkarahisar'da tarihi bir an yaşandı. Şehir tarihinde ilk kez hem kadın vali hem de kadın belediye başkanı aynı anda görev yapacak.

CHP, 47 yıl sonra aldığı yüzde 37,74 oy oranıyla sandıktan birinci parti olarak çıkarken, AK Parti ise yüzde 35,49 oy oranıyla ilk defa ikinci sırada yer aldı. Türkiye genelinde pek çok ilkin yaşandığı seçimlerde Afyonkarahisar, dikkat çeken şehirlerden biri oldu. Seçim sonuçlarının kesinleşmeye başlamasıyla Afyonkarahisar'da ilk kez bir kadın belediye başkanı ve vali aynı anda görev yapacak.

Afyonkarahisar'ın İlk Kadın Belediye Başkanı: Burcu Köksal

CHP adayı Burcu Köksal, yüzde 50,73 oy oranıyla Türkiye'nin 11 kentinde seçilen kadın belediye başkanlarından biri oldu ve kentin ilk kadın belediye başkanı unvanını kazandı. Diğer yandan, 2022 yılında Afyonkarahisar'ın ilk kadın valisi olarak atanan Kübra Güren Yiğitbaşı ile birlikte, şehirde ilk kez hem kadın vali hem de kadın belediye başkanı görev yapacak.

Burcu Köksal Kimdir?

1980 doğumlu olan Burcu Köksal, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı ile başlamış ve daha sonra CHP'den Afyonkarahisar Milletvekili seçilmiştir. 2018 yılında CHP'den İYİ Parti'ye geçmiş, ancak daha sonra CHP'ye geri dönmüştür. Köksal, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar'da seçimleri kazanarak, şehrin ilk kadın belediye başkanı olmuştur.

Afyonkarahisar Valisi: Kübra Güren Yiğitbaşı

1972 Ankara doğumlu Kübra Güren Yiğitbaşı, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamlamış ve yüksek lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir. 2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş ve 2022 yılında Afyonkarahisar Valisi olarak atanmıştır.

Ekleme Tarihi: 1 Nis 2024 14:00