Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 2 Mar 2024 23:00

AKINCI güdümlü füzeyle hedefe tam isabet sağladı!

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen İHA-230 füzesiyle başarılı bir test atışı gerçekleştirdi

akıncı

AKINCI, Güdümlü Füzeyle Hedefe Tam İsabet!

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen İHA-230 füzesiyle başarılı bir test atışı gerçekleştirdi. AKINCI, uzak mesafedeki hedefi tam isabetle vurarak etkileyici bir performans sergiledi.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen AKINCI TİHA, yerli üretim mühimmat ve sistemlerin entegrasyonunda önemli bir aşamaya ulaştı.

Roketsan'ın gururla sunduğu Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi İHA-230, Bayraktar AKINCI tarafından yapılan uzun menzilli atış testinde başarıyla kullanıldı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan AKINCI, Sinop Atış Alanı'nda gerçekleştirdiği test atışında Karadeniz üzerindeki uzak mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.

24 Şubat'taki test faaliyetinde Bayraktar AKINCI C, 1 saatten fazla havada kalma süresiyle dikkat çekti. Uçuş sırasında aerodinamik parametreler başarıyla test edildi.

Bayraktar AKINCI C, 2 x 850 HP toplamda 1700 HP güce sahip olmasıyla sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformlarından biri olarak öne çıkıyor.

Ekleme Tarihi: 2 Mar 2024 23:00