Yerel Güncelleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00

AKP'li Bağlar Belediye Başkanı'nın mallarına el konuldu

Diyarbakır'ın eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun evine baskın düzenlenip gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Gözaltına Alındı

Yayınlanma: 12 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Serbest bırakılan Beyoğlu'nun tüm mal varlıklarına el konuldu. Beyoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına saygı duruşu yapması tekrar gündeme geldi.

Baskının Ayrıntıları

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2019'da belediye başkanlığına gelen AKP'li Hüseyin Beyoğlu'nun evine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri baskın düzenledi. Beyoğlu, bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği gerekçesiyle yargılanmakta ve eski belediye çalışanlarının da dahil olduğu 14 yakınıyla birlikte gözaltına alındı. Beyoğlu ve 14 yakının mal varlıklarına el konuldu.

Suç İddiaları

Suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelir şüphesiyle hakkında soruşturma açılan Beyoğlu'nun, 54 milyon liralık adrese teslim ihale iddiasından 30 milyona yapılacak asfalt ihalesini 88 milyona yaptırdığına kadar çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Erdoğan'a Saygı Duruşu

Beyoğlu, hakkındaki iddialarla gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisi de dikkat çekti. 2022'de sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının önünde bir dakika boyunca saygı duruşu yaptığı anlar geniş yankı buldu.

tweet Diyarbakır'ın eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Yakın Zamanda Dikkat Çeken Ziyaret

AKP Diyarbakır Vekili Galip Ensarioğlu'nun yakın zamanda Beyoğlu'ya 'istişare' ziyareti yaptığı görüldü. Ensarioğlu, bu ziyaretten fotoğraflar da paylaştı.

tweet2 Diyarbakır'ın eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Yandaş Medyanın Övgüleri

Öte yandan Beyoğlu, yandaş medya tarafından sıkça övülen bir isim oldu. Pandemi döneminde kapı kapı dolaşarak Ramazan kolisi dağıttığı ve 2020'de ihtiyaç sahiplerine koliler ulaştırdığı 24 TV tarafından haberleştirildi.

Ekleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00