Dünya Güncelleme Tarihi: 17 Mar 2024 13:00

Alman İstihbarat Raporu: Putin, NATO'yu 2026'da Vurabilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Alman istihbaratı tarafından hazırlanan bir rapor, ciddi endişelere yol açtı.

putin

Alman İstihbarat Raporu: Putin, NATO'yu 2026'da Vurabilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Alman istihbaratı tarafından hazırlanan bir rapor, ciddi endişelere yol açtı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hafta yapılan seçimde zafer kazanması beklenirken, Alman istihbaratı tarafından yayınlanan bir rapor, geleceğe dair karanlık senaryolar içeriyor.

Alman istihbaratının detaylı raporunda, Rusya'nın 2026 gibi görece erken bir tarihte NATO'ya saldırabileceği belirtiliyor. Potansiyel bir savaşın 2026'da başlaması ihtimaline işaret edilirken, Rusya'nın silah üretimine odaklandığı ve bu durumun bir savaşı tetikleyebileceği vurgulanıyor. Raporda, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik bir saldırı hazırlığı içinde olduğu ve bu tehdidin artık ciddiye alınması gerektiği vurgulanıyor.

NATO'nun da benzer endişeler taşıdığı ifade edilirken, sıcak çatışma riskinin önlenmesi için çaba harcandığı belirtiliyor. Ancak raporda, Rusya'nın agresif tavrının ve silahlanma politikasının endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor.

Rusya'da son üç yıldır devam eden Ukrayna ile savaşın hala devam ettiği raporda belirtilirken, bu süreçte Putin karşıtı gösterilerin arttığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un askeri operasyon göndermesinin tansiyonu daha da yükselttiği ifade ediliyor.

Ekleme Tarihi: 17 Mar 2024 13:00