Dünya Güncelleme Tarihi: 23 Şub 2024 11:00

Almanya'da yaşayan Türklerin en büyük korkusu!

Almanya'da aşırı sağcı AfD ve CDU üyelerinin katıldığı Potsdam’daki gizli toplantı sonrasında Almanya'daki Türklerin en büyük korkusu da ortaya çıktı.

almanya

Almanya'daki Türklerin deport edilmekten korkma durumuyla ilgili yapılan ankete göre, göçmen kökenli vatandaşların yüzde 47'si toplu halde sınır dışı edilmekten korktuklarını belirtiyor.

Bu endişenin etnik kökenden bağımsız olarak genel bir yaygınlık gösterdiği ortaya çıkıyor. Özellikle Batı eyaletlerinde yaşayan göçmen kökenlilerin deport edilme korkusu yüzde 49 iken, aşırı sağcı AfD'nin güçlü olduğu doğu eyaletlerinde bu oran yüzde 42.

Ankete katılan Almanların da benzer bir korku yaşadığı dikkat çekiyor. Katılımcıların yüzde 47'si, göçmenlerin toptan Almanya'dan sürülmesinden korktuklarını veya çok korktuklarını ifade ederken, yüzde 44'ü ise pek veya hiç korkmadıklarını beyan ediyor.

Bu korkuların, aşırı sağcı AfD ve CDU üyelerinin katıldığı Potsdam’daki gizli toplantı sonrasında arttığı belirtiliyor. Toplantıda, Avrupalı aşırı sağcıların göçmenleri topluca deport etme planları ortaya çıkmıştı. Almanya'da yaşayan 24 milyon göçmen kökenli insanın yaşadığı bu endişe, ülkedeki geniş göçmen nüfusunun karşılaştığı zorlukları yansıtabilir.

Ekleme Tarihi: 23 Şub 2024 11:00