Kültür Sanat

Antalya Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor

Festival kapsamında "Attila" operası, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Antalya Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor - Dosya Haber Manşet

ANTALYA — Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Antalya Kültür Yolu Festivali, dördüncü gününde sergiler, geleneksel sanat atölyeleri, söyleşiler, konser ve çocuklara yönelik etkinliklerle devam etti.

Sanatçı Gülcan Yol, "Surdaki İzler" sergisiyle Kaleiçi'nin tarihi dokusundan ve farklı medeniyetlerin bıraktığı izlerden ilham alan eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Aynı mekanda ziyaretçilerle bir araya gelen sanatçı ve küratör Sanem Altıner'in "Motiflerin Neon Yolculuğu" sergisi ise geleneksel Türk sanatlarının köklü motiflerini modern bir bakış açısıyla ele aldı. Sanatçı Yakup Burak Akay'ın "Zamanın Sessiz Tanıkları" sergisinde, atık malzemelerden hazırlanan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Zülbiye Sevgili Polat eşliğinde gerçekleştirilen Tezhip Atölyesi'nde katılımcılar, geleneksel Türk kitap süsleme sanatının inceliklerini yakından tanıdı.

Aynı merkezde düzenlenen Minyatür Atölyesi'nde ise geleneksel Türk minyatür sanatının temel özellikleri ele alındı. Katılımcılar, renk kullanımı, kompozisyon ve tasvir teknikleri üzerinden minyatür sanatının kültürel mirastaki yerini keşfetti. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen atölyelerde de atık cam, kumaş ve kağıtların yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Perge Kazılarının Bilim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Çelik rehberliğinde düzenlenen gezide, antik kentin anıtsal yapıları, mimari özellikleri ve tarihsel gelişimi ele alındı. Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilciliğinden Suna Karayılmaz tarafından gerçekleştirilen "Kapağın Altındaki Kahramanlar" atölyesinde çocuklar, kitap karakterlerini drama ve oyunlarla canlandırdı.

Festival kapsamında sahnelenen "Kırmızı Cüce" ve "Üç Kedi Bir Dilek" adlı çocuk oyunları minik izleyicilerle buluştu. Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nde Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilciliğinden Serpil Tan Bayar tarafından gerçekleştirilen "İyi Oluş Hali Üzerine" atölyesinde, bireysel farkındalık ve grup içi etkileşim konuları ele alındı. Konyaaltı Beach Park'ta kurulan Çocuk Köyü, çocukları ve aileleri ağırladı.

İlgili Haberler