Bülten Güncelleme Tarihi: 27 Haz 2024 19:00

Atabay Kimya sanayi sektöründe 93 sıra birden yükseldi

Atabay Kimya, İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl düzenlediği Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2023 sonuçlarına göre büyük bir başarı elde etti.

zeynep atabay

Atabay Kimya, Sanayi Sektöründe 93 Sıra Birden Yükseldi

Türkiye’nin köklü ilaç şirketlerinden Atabay Kimya, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl düzenlediği "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması" 2023 sonuçlarına göre büyük bir başarı elde etti. En büyük ilaç firmaları arasında 6’ncı sırada yer alan Atabay Kimya, genel listede ise 93 sıra birden yükselerek 321’inci oldu.

Atabay Kimya’nın Başarısı

Atabay Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Atabay, bu yıl 85’inci yılını kutlayan Atabay Kimya’nın, Türkiye’nin dev ilaç şirketleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırdığını belirtti. Zeynep Atabay, "85 yıllık tecrübemizle yüzde 100 yerli ilaç geliştirip üretmeye odaklandık. Kurulduğumuz günden bu yana halkın sağlığı için çalışıyoruz. En önemli hedefimiz ilaçta dışa bağımlılığı azaltmak ve halkın ihtiyaç duyduğu ilaca kolayca ulaşabilmesini sağlamak. İlaç üretimini vatani görev kabul eden üçüncü nesil aile şirketiyiz. Şirketimizde her nesil yerli ilaç çalışmalarını daha da ileriye taşımaya odaklanıyor" dedi.

Yerli İlaç Etkin Maddesi Üretimi

Atabay Kimya, ülkenin en önemli ilaç etkin maddesi ve ilaç üreticilerinden biri olarak, kârını üretim tesisi, ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları için ayırıyor. Yerli ilaç etkin maddesi üretim kapasitesini artırmak amacıyla Teknoloji Odaklı Sanayi Hamle Programı’na başvuran şirket, "geçmişten geleceğe sağlık" bilinciyle yakın coğrafyada etki yaratan ilaç hammaddesi ve müstahzar ilaç geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Ar-Ge Çalışmaları ve Akreditasyonlar

Atabay Kimya, 2019 yılında Acıbadem Ar-Ge Tesisi için ve 2022’de Gebze Ar-Ge Tesisi için T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan akreditasyon aldı. Biyoteknoloji ve Aşı Ar-Ge’si, Küçük Molekül Sentezi, Standardize Bitki Ekstraksiyonu Ar-Ge’sini yüksek teknolojik analitik laboratuvarlarla aynı çatı altında toplayan Atabay Kimya, bu alanda da öncü bir rol üstleniyor.

Geleceğe Yatırım

Atabay Kimya, yerli ilaç etkin maddesi üretimini artırarak Türkiye’nin ilaç sektöründeki dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Bu amaçla yapılan yatırımlar ve Ar-Ge faaliyetleri, şirketin sektördeki konumunu daha da güçlendirecek adımlar olarak öne çıkıyor.

Ekleme Tarihi: 27 Haz 2024 19:00