Magazin Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2024 13:00

Aydemir Akbaş son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek 88 yaşında hayata veda etti.

aydemir akbaş

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek 88 yaşında hayata veda etti. Şişli'de kaldırıldığı hastanede vefat eden Akbaş için, kongre üyeliğini de yaptığı Galatasaray Lisesi'nde bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene yakın dostları, sanat camiasından isimler ve Galatasaray camiası katıldı.

Törende Duygusal Anlar

Törende gözyaşlarına hakim olamayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, dostu Aydemir Akbaş'la olan 45 yıllık dostluklarını ve son anlarını anlattı. Tatlıses, Akbaş'ın kendisini son kez görmek istediğini hissettiğini ve onu ziyaret ettikten yarım saat sonra Akbaş'ın vefat ettiğini söyledi.

Tatlıses'in konuşmasında, "Aydoşum yok... 45 seneye dayanan bir dostluktu bu. Aydemir kimseden para, yardım istemezdi, sadece sevgi beklerdi. Onu kaybetmek, sağ kolumu kaybetmek gibiydi," ifadeleri dikkat çekti.

Galatasaray Camiasından Veda

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de törende bir konuşma yaparak, "Büyük bir Galatasaraylıyı ve büyük bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum," dedi.

Sinema Dünyası Yasta

Oyuncu Şafak Sezer, Aydemir Akbaş'la çalışmanın kendisi için büyük bir keyif olduğunu ifade ederek, "Sinema sinema dedi, sinema ile de vefat etti," şeklinde konuştu.

Son Yolculuk

Aydemir Akbaş’ın cenaze namazı, öğle namazını müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılındı. Akbaş'ın Galatasaray bayrağına sarılı tabutu, törenden sonra camiye getirildi ve son yolculuğuna uğurlandı.

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2024 13:00