Magazin Güncelleme Tarihi: 16 Ağu 2024 00:00

Aydemir Akbaş yoğun bakımda: Haberi İbrahim Tatlıses duyurdu

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Aydemir Akbaş, evinde baygın bulunmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Aydemir Akbaş

Aydemir Akbaş Yoğun Bakımda: Haberi İbrahim Tatlıses Duyurdu

15 Ağustos 2024

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Aydemir Akbaş, evinde baygın bulunmasının ardından hastaneye kaldırıldı. 88 yaşındaki usta oyuncunun yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Bir süredir kanserle mücadele eden Akbaş'ın durumunu yakın dostu İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Tatlıses, "45 yıllık değerli dostum, değerli ağabeyim Aydemir Akbaş şu anda yoğun bakımda... Siz değerli sevenlerimden Aydoşuma dua bekliyorum. Saygılarımla..." ifadelerini kullandı.

Kansere Yeniden Yakalanmıştı

Daha önce gırtlak kanserini yenen Akbaş, geçtiğimiz yılın ocak ayında sosyal medya üzerinden yeniden kansere yakalandığını duyurmuştu. Paylaşımında, "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım." demişti.

aydemir akbaş ibrahim tatlıses

Aydemir Akbaş Kimdir?

Aydemir Akbaş, 3 Mart 1936 tarihinde İstanbul'un Feriköy semtinde dünyaya geldi. Arnavut kökenli bir baba ve Trabzon Sürmeneli Laz bir annenin çocuğu olarak doğdu. İtalyan ve Galatasaray liselerinde eğitim gördükten sonra gazetecilik yaptı ve ardından tiyatroya adım attı. Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli ve Ali Poyrazoğlu gibi isimlerle çeşitli tiyatro topluluklarında çalıştı.

Akbaş, sinema kariyerine 1964 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı filmle başladı. 1970'li yıllarda Yeşilçam'ın erotik-komedi filmlerinde önemli roller üstlendi. Kariyeri boyunca 127 filmde rol aldı, 8 filmin yönetmenliğini yaptı ve 33 senaryo yazdı. En son "Kolpaçino" ve "Kutsal Damacana 2: İt Men" filmlerinde yer aldı.

Aydemir Akbaş, hayatı boyunca üç kez aynı kişiyle evlenip iki kez boşandı. İlk ve tek eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek'tir.

Akbaş'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, sevenleri ve dostları onun için dualar ediyor.

Ekleme Tarihi: 16 Ağu 2024 00:00