Asayiş Güncelleme Tarihi: 30 Haz 2024 14:00

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında polislere dava açıldı

Ankara'da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, polisler hakkında dava açıldı.

ayhan bora kaplan

Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Polisler Hakkında Dava Açıldı

Ankara'da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik'in yönlendirdiği iddialar üzerine, emniyet mensupları hakkında dava açıldı. İşte detaylar:

Olayın Özeti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye genelinde sahte iş yeri ve sahte sigortalılarla mücadelesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde, 101 bin 794 iş yeri incelendi ve bu denetimler sonucunda 1533 iş yerinin sahte olduğu tespit edildi. Ayrıca, 88 bin 455 kişinin de çalışmadığı halde sigortalı gibi gösterildiği ortaya çıkarıldı.

Dava Süreci ve Suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, aralarında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve komiser Ufuk Gültekin'in de bulunduğu 13 sanık hakkında dava açtı. Şüpheliler, "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "suçluyu kayırma" ve "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla karşı karşıya.

İddianame ve Cezalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz ve Gökhan Karaca hakkında her birinin 18.5 yıl hapis cezası talep ediliyor. Kerem Gökay Öner'e ise 14.5 yıl hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar için ise farklı suçlamalara göre ceza talepleri bulunuyor.

Soruşturma, Türkiye'de yargı ve güvenlik sistemlerinin derin bir şekilde sarsılmasına neden olan ciddi bir olay olarak dikkat çekiyor. Şüphelilerin yargılanması ve davaların sonuçlanmasıyla, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olayın nasıl bir sonuç doğuracağı merak ediliyor.

Ekleme Tarihi: 30 Haz 2024 14:00