GÜVENLİK — Bakırköy Belediyesi yöneticileri hakkında "ihaleye fesat karıştırma" ve "irtikap" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ekim'de gözaltına alınan 63 kişiden 39'u tutuklandı.
31 Ekim'de tutuklananlar arasında belediye başkan yardımcıları Abdülhamit Pehlivan, Cemalettin Özdemir, Arda Karadağ, Ali Rıza Akyüz ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Nurcan Alan yer alıyor.
Gelişmeden hangi bölgeler ve mahalleler etkilenecek?
Abdülhamit Pehlivan, İBB davası kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın kardeşi. Adli kontrol kararı verilenler arasında Yeni Partili Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun 86 yaşındaki babası Mustafa Özdemir de bulunuyor. Soruşturma sürecinde gözaltına alınan altı kişi de ifadelerinden sonra serbest bırakılmıştı.
"Yeri belli, yurdu belli, yıllarını kamu görevlisi olarak devlete ve halka hizmet etmeye adamış arkadaşlarımızın, henüz sonucu belli olmayan bir yargılamada tutuklanarak, özgürlüklerinden ve ailelerinden mahrum bırakılmalarını kabul etmemiz mümkün değildir"
Yetkililerin gözaltına alındığı operasyon, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ile belediye meclis üyelerinin CHP'den ayrılarak Yeni Parti'ye katılmasının beklendiği gün gerçekleşti. Tutuklamalara tepki gösteren Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu, 31 Mart'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeri belli, yurdu belli, yıllarını kamu görevlisi olarak devlete ve halka hizmet etmeye adamış arkadaşlarımızın, henüz sonucu belli olmayan bir yargılamada tutuklanarak, özgürlüklerinden ve ailelerinden mahrum bırakılmalarını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi. Soruşturma ve yargılama süreçlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli olan tüm desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.
Olayın yaşandığı bölgede sahadaki son durum
İki küçük çocuğuna baktığı gibi 17 aydır benim kızımın ihtiyaçlarına da koşuyordu. Kimsemiz kalmadı" ifadeleri yer aldı. Bakırköy Belediyesi'nde ihale süreçlerinde "usulsüzlük yapılarak kamu zararına yol açıldığı" ve "ruhsat almak isteyen işletme sahiplerinden hukuka aykırı şekilde para talep edildiği" iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 68 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Bakırköy, Küçükçekmece, Çatalca ve Büyükçekmece'de belediye başkanları ile 86 belediye meclis üyesinin 27 Ekim'de Yeni Parti'ye geçtiği açıklandı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra aralarında İstanbul, Adana, Bursa ve Antalya'nın da bulunduğu yaklaşık 50 il ve ilçede belediye başkanları tutuklandı veya görevden uzaklaştırıldı, bazılarına da kayyum atandı. İstanbul'da ise yerel seçimlerde toplam 39 ilçenin 26'sını CHP adayları kazandı.

