Asayiş Güncelleme Tarihi: 29 Haz 2024 11:00

Banka Müdürü Hatice Ö.'nün Paraları Verdiği İsim Tutuklandı

İkinci 'Seçil Erzan' vakasında banka müdürü Hatice Ö.'nün paraları verdiği isim tutuklandı

hatice ö denizbank

İkinci 'Seçil Erzan' Vakası: Banka Müdürü Hatice Ö.'nün Paraları Verdiği İsim Tutuklandı

İzmir'de yüksek kar vaadiyle dolandırıcılık suçlamasıyla intihar girişiminde bulunan özel bir bankanın şube müdürü Hatice Ö.'nün tedavisi sürerken, paraları verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç. tutuklandı.

Dolandırıcılık İddiası ve İntihar Girişimi

İzmir'de, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 4 iş insanını 250 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. (48), intihar girişiminde bulunmuş ve ardından psikiyatri servisine yatırılmıştı. Hatice Ö.'nün paraları verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç. (48) ise dün akşam sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık

Denizbank Bornova Şubesi'nde yaşanan olayda, Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle kulübün 3 yöneticisi ile 4 iş insanından yaklaşık 250 milyon TL toplamıştı. Ancak, topladığı paraları fona yatırmayan ve altın da almayan Hatice Ö.'nün parayı döviz bürosu sahibi S.Ç.'ye gönderdiği ileri sürüldü. Mağdurlar, dolandırıldıklarını anlayınca durumu polise bildirdi ve Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldular.

Tutuklama ve Mal Varlıklarına El Konulması

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö. hakkında 27 Haziran'da gözaltı kararı çıkarıldı. Hatice Ö., çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunmuş, ancak hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö. İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Psikiyatri servisine yatırılan Hatice Ö.'nün tedavisi sürüyor.

Döviz bürosu sahibi S.Ç. ise dün akşam tutuklandı. S.Ç., ifadesinde "Hatice Ö., bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Ancak nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, S.Ç.'yi tutukladı. Ayrıca, Hatice Ö. ve S.Ç.'nin mal varlıklarına el konuldu.

Ekleme Tarihi: 29 Haz 2024 11:00