Asayiş Güncelleme Tarihi: 21 Eki 2024 08:00

Bebek katillerini soruşturan ve tehdit edilen cesur savcı

Bebek katillerine karşı yürütülen soruşturmada tehditler alsa da yılmayan savcının, tehdit eden suçlularla aynı karede olduğu fotoğraf sosyal medyayı salladı.

çete

Cesur Savcı, Bebek Katillerini Soruştururken Tehdit Edildi! Fotoğraf Karesi Ortaya Çıktı

Bebek katillerine karşı yürütülen soruşturmada tehditler alsa da yılmayan savcının, tehdit eden suçlularla aynı karede olduğu fotoğraf karesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

100 Bin Dolar Karşılığında Savcıyı Vuracakmış

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da yoğun bakımda ihmalkarlık sonucu hayatını kaybeden 12 bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı hedef alan "yenidoğan" çetesine bağlı 5 şüpheli tutuklandı. Bu süreçte itirafçı olan tetikçi Mustafa Kemal Zengin, savcıyı vurma karşılığında 100 bin dolar alacağını söyledi. Zengin, ters kelepçe ile adliyeye getirildiği sırada, tehdit ettiği savcı ile adliyede aynı karede görüntülendi.

savci

Çetenin Tehdit Görüntüleri Yayınlandı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E, çetenin tehditlerine boyun eğmeyerek soruşturmayı sürdürdü. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, uzun süredir gizli yürütülen soruşturmanın, savcıya yapılan tehditlerin ardından kamuoyuna yansıdığını açıkladı. Fotoğraf karesinde, tehdit edilen savcının çeteyle adliye girişinde karşı karşıya olduğu görüldü.

Olayın Gelişimi

Bebeklerin özel hastanelere nakledilip haksız kazanç sağlanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Y.E, 30 Ağustos’ta tehditler aldı. Avukat A.A, şüphelilerin tahliye edilmemesi durumunda savcıya suikast düzenleneceğini ve ailesine zarar verileceğini söylemişti. Bunun üzerine başlatılan operasyonla 11 kişi gözaltına alındı ve savcının yürüttüğü soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredildi.

çete

Ekleme Tarihi: 21 Eki 2024 08:00