Dünya Güncelleme Tarihi: 4 Tem 2024 01:00

Beyaz Saray'dan Açıklama: Joe Biden Yarıştan Çekiliyor mu?

Seçimler öncesi Donald Trump'la canlı yayında düelloya çıkan ABD Başkanı Joe Biden'ın performansı tartışma yarattı.

abd başkanları

Beyaz Saray'dan Açıklama: Joe Biden Yarıştan Çekiliyor mu?

Seçimler öncesi Donald Trump'la canlı yayında düelloya çıkan ABD Başkanı Joe Biden'ın performansı tartışma yarattı. Biden'ın başkanlık yarışından çekileceği iddiası gündeme gelirken, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre bu iddialara yanıt verdi.

"Kesinlikle Hayır"

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Biden'ın yarıştan çekilmeyeceğini kesin bir dille belirtti. Jean-Pierre, "Kesinlikle hayır," diyerek Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Biden'ın Zayıf Performansı Tartışılıyor

Biden'ın Trump'la canlı yayındaki düelloda sergilediği performans, ABD kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yaşı nedeniyle sık sık eleştirilen Biden, canlı yayın sırasında garip davranışlar sergiledi. Sözcü Jean-Pierre, Biden'ın düelloya çıkarken soğuk algınlığı yaşadığını ve jet-lag etkisi altında olduğunu belirterek, "İyi bir gece geçirmedi," dedi.

Demokratlardan Biden'a Çekilme Çağrısı

Biden'ın performansı, Demokrat Partililer ve bazı medya kuruluşları tarafından eleştirildi. Biden'a, başkanlık yarışından çekilmesi yönünde çağrılar yapıldı. Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul etmekle birlikte, Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu ve yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

Seçim Gündemi Yoğunlaşıyor

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki çekişme sürüyor. CNN'de 27 Haziran'da gerçekleşen canlı yayın tartışmasında Biden'ın sergilediği performans, seçim kampanyasının geleceğini etkileyebilecek önemli bir olay olarak değerlendiriliyor.

Ekleme Tarihi: 4 Tem 2024 01:00