Güncel Güncelleme Tarihi: 23 Tem 2024 10:00

Bolu Tüneli tek yönlü 50 gün trafiğe kapanacak

Bolu Dağı Tüneli'nde 50 gün sürecek tüp uzatma çalışmaları yapılacak. Bolu Tüneli tek yönlü 50 gün trafiğe kapanacak

bolu tünel

Bolu Tüneli İstanbul Yönü 50 Gün Kapanacak

Bolu Dağı Tüneli'nde 50 gün sürecek tüp uzatma çalışmaları yapılacak.

İstanbul Yönü Kapanıyor

BOLU - İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Karayolları 4. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünde de tüp uzatma çalışmaları yapılacağını duyurdu. Temmuz sonu veya Ağustos başında başlayacak olan bu çalışmalar nedeniyle, İstanbul yönü 50 gün boyunca ulaşıma kapatılacak.

Toplantı Detayları

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, İl Özel İdaresi binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Kılıç'ın yanı sıra ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve resmi kurum yetkilileri de katıldı. Karayolları 4. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, 2024 yılı yatırım çalışmaları kapsamında, heyelan riski nedeniyle geçen yıl Ankara yönündeki tüpü uzatılan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünün de uzatılacağını belirtti. Bayındır, "Tüpün bir kısmını uzatmıştık, diğer tüpü de uzatmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız temmuz ayı sonunda veya ağustos başı gibi başlayacak. İhalesi tamamlandı, çalışmaların yaklaşık 50 gün sürmesi bekleniyor" dedi.

D-100 Kara Yoluna Aktarma

Heyelan tedbirleri kapsamında, geçen yıl Ankara yönündeki tüp 90 metre uzatılmıştı. İstanbul yönünde ise 300 ton çelik kullanılacak ve tüp 67 metre uzatılacak. 7 milimetrelik çift plakalı körük üzerine uygulama yapılacak. Bolu Dağı Geçişi'nin Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında kalan ve Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan 23 kilometrelik kesimde, İstanbul istikametindeki trafik, Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna aktarılacak. Sürücüler, otoyola Kaynaşlı Kavşağı'ndan tekrar katılabilecek.

(DHA)

Ekleme Tarihi: 23 Tem 2024 10:00