Politika Güncelleme Tarihi: 3 Tem 2024 13:00

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı ile Genel Başkanlık ayrılmalı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilgiyi değerlendirirken sert açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç

Bülent Arınç: 'Cumhurbaşkanı ile Genel Başkanlık Ayrılmalı'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilgiyi değerlendirirken sert açıklamalarda bulundu. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkanlık ile Cumhurbaşkanlığı makamlarını ayırması gerektiğini belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Bülent Arınç, "Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu. Türkiye’de her mahkeme, AİHM hariç milli yargıyı temsil eder" dedi.

Arınç ayrıca, "AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde başarısız olduğunu açıkça ifade edeyim. En büyük şehirleri kaybediyoruz, kazandığımız yerleri de oylarımız düşerek kazanıyoruz" şeklinde konuştu. Arınç, Erdoğan'a da tavsiyelerde bulunarak, "Cumhurbaşkanlığı makamı ile Genel Başkanlık makamı birbirinden ayrılmalı" çağrısında bulundu.

Ekleme Tarihi: 3 Tem 2024 13:00