Yaşam Güncelleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00

Cami imamının ilginç mesajı: Tabelayı gören namaza geliyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde görev yapan köy imamı, cemaatten beklediği geri dönüşü alamayınca caminin kapısına ilginç bir tabela astı.

cami namaz

Cami İmamının İlginç Sitemi: Tabelayı Gören Namaza Geliyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde görev yapan köy imamı, cemaatten beklediği geri dönüşü alamayınca caminin kapısına ilginç bir tabela astı. Tabeladaki 'Namazın kılınmadan namazını kıl' yazısı, hem köylülerin hem de yoldan geçenlerin dikkatini çekti. Tabela sayesinde namazına dikkat edenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Cemaatin Dikkatini Çeken Tabela

Geri Dönüş Beklentisi: Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı kırsal Sobuca Mahallesi'nde görev yapan köy imamı, hutbe vaazlarında namazın önemine değinmesine rağmen cemaatten beklediği geri dönüşü alamadı.

İlginç Çözüm: Cami İmamı Muhlis Sağöz, cemaatin namaza olan ilgisini artırmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Camii kapısına asılan tabelada "Namazın kılınmadan, namazını kıl" yazısı yer aldı.

Etkili Mesaj ve Artan Namaz Hassasiyeti

Dikkat Çekici Yazı: Tabeladaki yazıyı okuyanlar, namazın önemini kavrarken, tabela sayesinde namazına dikkat edenlerin sayısında da artış yaşandı. İmamın bu yöntemi, hem köylüler hem de yoldan geçenler üzerinde etkili oldu.

Köy Muhtarının Yorumu: Köy Muhtarı Ali İhsan Meydan, imamın bu girişiminin köy halkı üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtti. Muhtar Meydan, "Dinimiz İslam'da namazın yeri başka. İmamımız namazla ilgili sürekli vaaz ve nasihatlerde bulunuyor. Elbette vaaz ve nasihatin faydası var ama, cami kapısına astığı bir cümlelik bu yazı daha çok dikkat çekti. Hepimiz Müslümanız. Ancak pek çoğumuzun namaz konusunda hassasiyeti zayıf. Bu yazıyı okuyan herkes adeta kendine geliyor. Hatta yoldan gelip geçerken yazıyı görüp namazını eda edenlerin sayısı bile artmaya başladı" dedi.

Ekleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00