Asayiş Güncelleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00

Cezaevinden tahliye olan Sıla Doğu sessizliğini bozdu

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla aylarca cezaevinde yatan Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu, haziran ayında tahliye olmuştu.

sıla doğu

Cezaevinden Tahliye Olan Sıla Doğu Sessizliğini Bozdu: "Kardeşime Kavuşmak İstiyorum"

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla aylarca cezaevinde yatan Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu, haziran ayında tahliye olmuştu. Bir ay sonra sessizliğini bozarak yüzünü gösteren Doğu, "İlaç ve serumlarla ayaktayım. Sadece ailem için dua edip kardeşime kavuşmak istiyorum" dedi.

Tahliye ve Sessizlik Dönemi

Tahliye Kararı: 4. Sulh Ceza Hakimliği, geçtiğimiz haziran ayında kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklu bulunan Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tahliyesine karar verdi.

Bir Ay Sonra İlk Açıklama: Bir aydır evinde olan ve sessiz kalan Sıla Doğu, bugün sessizliğini bozarak Instagram hesabından bir paylaşım yaptı.

İlaç ve Serumlarla Ayakta

Sağlık Durumu: Kardeşi Dilan Polat için adalet istediğini belirten Doğu, "Beni merak edip çok soranlar için anlık halimi sizlerle paylaşıyorum. 1 aydır ilaçlar ve serumlarla ayaktayım. Karakol imzam ve kardeşimin görüşü dışında evden çıkmadım. Dışarı çıkıp bir yürüyüş bile yapmadım. Sadece ailem için kardeşim için dua ediyorum. Sosyal medyamı da kullanmak istemiyorum. Bugün sadece dayanamadığım için paylaşım yaptım ve tekrar elimden telefonu bırakıp sadece dua edip kardeşime kavuşmak istiyorum artık" dedi.

sıla doğu 2

Dava Süreci ve Soruşturma

Tutukluluk Değerlendirmesi: Haziran ayında yapılan tutukluluk değerlendirmesinde, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Operasyonlar ve Gözaltılar: İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuştu.

İddianame ve Suçlamalar

MASAK Raporu: MASAK'ın ön inceleme raporunda, Polat ailesine ait şirketlerin sahte fatura kesme yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Örgüt ve Amaçları: İddianamede, Engin Polat'ın örgüt yöneticisi, Dilan Polat, Sıla Doğu ve diğerlerinin örgüt üyesi olarak yer aldığı, yasa dışı yollardan elde edilen parayı yasal sistem içerisine sokmak ve eritmek amacıyla bir yapı kurdukları ifade edildi.

sıla doğu 3

Tahliye ve Devam Eden Davalar

40 Yıl Hapis İstemi: Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu ve diğer örgüt üyeleri hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Serbest Bırakılan Şüpheliler: Soruşturma kapsamında serbest bırakılan 18 şüpheli hakkında da 36 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu kişiler arasında Dilan Polat'ın kardeşi Can Doğu ve Engin Polat'ın anneannesi de bulunuyor.

Sıla Doğu'nun açıklamaları ve dava süreci, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 12 Tem 2024 19:00