Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 8 Ara 2023 16:26

Çin'in İtalyan tasarımlı elektrikli rüya otomobili VOYAH!

Çin devletinin en büyük araç üreticilerinden Dongfeng’in İtalyan Guigiaro tasarımlı lüks elektrikli markası VOYAH..

voyailand

Çin’in devlete ait 4 büyük otomobil üreticisi Saıc Motor (Shanghai Automotive Industry Corporation) , Faw Group (First Automobile Works), Dongfeng Motor Corporation ( Çince Doğu Rüzgarı anlamna gelir.) ve Changan Automobile şirketleridir.

Çin’in 54 yıllık eski ve duayen otomobil üreticisi Dongfeng Motor Corporation, Dongfeng-Honda, Dongfeng-Nissan ve Dongfeng-Peugeot Citroën gibi yabancı markalı ortak girişimler altında araçlar geliştirmekte ve pazarlamaktadır.

Ayrıca Dongfeng, Aeolus, Fengdu, Forthing, Venucia ve Voyah gibi kendi markaları altında otomobil markaları vardır.

Dongfeng Motor Corporation, Çin'in devlet mülkiyetindeki bir kuruluşu olarak tüm işletme ve denetlemesini Çin Halk Cumhuriyeti'nin doğrudan Devlet Konseyi'ne bağlı özel bir komisyonu Devlet Varlıkları Denetleme ve İdare Komisyonu ( SASAC ) tarafından yürütülmektedir.

voyah 9

Bugün işleyeceğimiz marka olan Voyah’ta üreticisi Dongfeng Motor Corporation’ın lüks elektrikli araç markası olarak 2020 yılında oluşturulmuştur.

Dongfeng Motor Corporation, 2020 Pekin Otomobil Fuarı'nda meşhur İtalyan dizayn şirketi Italdesign’a tasarlattığı % 100 elektrikli premium GT sedan konsept otomobili olan Voyah i-Land modelini ve Voyah Free’nin ata konsepti i-Free modelini sergileyerek sinyal verdi.

Voyah i-Land konseptide lüks sedan Voyah Zhuigang veya diğer adıyla Voyah Passion modelinin atası olacaktı.

Tasarıma önem veren Çinliler, Voyah markası için tasarımı,iç dizayn ve danışmanlık hizmetini VW grubundan Audi’nde danıştığı Italdesing Giugiaro Tasarım Şirketinden destek almışlardır.

Voyah i-Land ve i-Free konseptinden sonra Crossover modeli Voyah Free üç ay sonra tanıtıdı. Voyah Free tam boyutlu crossover SUV'dur.

Voyah, 2020 Ekim ayında Free modelini zorlu yüksek sıcaklık plato testinde, mükemmel elektrikli tahrik ve elektronik kontrol performansına ve sürüş kalitesine yönelik uzun bir test programı yapmıştır.

Voyah, 2021 Ocak ayında seri üretilen modeller için döngüsel tuz püskürtme korozyon değerlendirme yöntemine öncülük etmiştir.Paslanmaya karşı dayanıklı tasarım ömrü, binek otomobiller arasında lider seviyede olan paslanmaya karşı 12 yıl garanti vermektedir.

voyah 8

Voyah, yine 2021 Ocak ayında marka geliştirme, itibar yönetimi ve yeniden markalaşmanın küresel ödül töreni olan Transform Awards Asya Juri Komitesi üyelerince 2020 yılı için gümüş madalyaya layık görüldü.

2021 şubat ayında Voyah Free modelleri için -30 derece soğuğu bulan yüksek soğuk testi Hulunbuir, Yakeshi'de test yaptılar. Aracın son derece soğuk ortamlarda stabilitesini, güvenilirliğini ve emniyetini tam olarak ayarlamalar ve düzeltmeleri yaptılar.

Voyah, yine aynı 2022 Şubat ayında Voyah Free için geliştirilmiş dayanıklılık, yol güvenliği ile ilgili test pilotluğu için 33 kişiyi seçme ile işe aldı.

2021 Mart ayında, Çin Otomotiv Endüstrisi Merkezince Voyah’ın saf elektrikli versiyonuna takılan üçlü lityum pil test edilmiş ve termal kaçak tetiklendikten ve termal olay alarm sinyali verildikten sonra herhangi bir duman, yangın veya patlama tespit edilmemiştir.

Yine 2021 Mart ayında Voyah’ın NHV mühendislerinin çalışmaları ile Voyah’ın ister rölantide ister yüksek hızda sürerken olsun, aracın iç kısmının sessiz kalmasını sağlayarak kullanıcıların sessiz bir yolculuğun keyfini çıkarması için iyileştirmeler yaptılar.

“Özellikle premium markalarda NHV mühendisleri araç içi ve araç dışı diye 2 departman olabilir. NVH; Noise, Vibration, and Harshness kavramların baş harfleridir. Yani gürültü ve titreşim olarak da bilinen gürültü, titreşim ve sertlik ( NVH ), araçların , özellikle de otomobillerin ve kamyonların gürültü ve titreşim özelliklerinin in-celenmesi ve değiştirilmesine dayanan mühendislik birimidir. Esnek olamayan özellikle de sert plastikler zırıltı ve gürültü yapar.”

voyah 7

Voyah, Çin’de ilk alıcılarına rezervasyonlu online satış ve ilk müşterilerine bazı hak ve ayrıcalıklar tanıdı.

Voyah, ilk SUV'u saf elektrik ve genişletilmiş menzilli elektrik olmak üzere iki güç modu sunuyor. 2020 Aralık ayında dünya çapında ilk kez sahneye çıkan aracın 2021 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeyi planladı.

Voyah, anavatan Çin’de Haziran 2021 itibarıyla 10 şehirde doğrudan işletilen 14 mağaza açtı.

Voyah, 2021 Haziran ayı sonu gibi çalışanların % 10’dan fazla hisseye sahip olduğu Dongfeng Motor Group’tan bağımsız bir marka olarak Voyah markası yoluna devam edecekti.

30 Haziran 2021 tarihinde, Voyah Free’nin ilk seri üretim aracı 30 Haziran'da fabrikanın montaj hattından resmen çıktı.

Voyah, Çin Elektrikli Araç Derneği yani CEVA tarafından “Üst Sınıf Elektrikli Marka” ödülünü almaya hak kazamdı. CEVA yani Çin Elektrik Araç Derneği 2004'te kurulan, elektrikli araç endüstrisi ile kamu kurumları ve çalışanlarının gönüllü olarak oluşturduğu ulusal bir sivil toplum kuruluşudur. Elektrikli araç sektörünün sosyal aracı kuruluşudur.

Voyah Free, lansmanından sonraki 43 gün içinde Çin’de 3.689 kullanıcı tarafından tercih edilerek alındı.

2021 Eylül ayı başında Voyah, Tianjin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi yani TEDA’nın resmi aracı olarak seçildi.

2021 Eylül ortalarına doğru, Çin’de beğeni kazanan Voyah, Çin’de 30 şehirde 113 Voyah Showroom’u açtı.

2021 Eylül sonunda Voyah, Free modeli ile derin bir su havuzundan geçtikten sonra Voyah Free pili ıslak iken alttan çarpışma testi yapılarak pil güvenliği test edilip onaylanmıştır.

Voyah Free, 2021 Ekim ayında Çin Otomobil Güvenliği Konferansı’nda "Çin'deki En İyi 10 Otomobil Gövdesi" ve "En İyi İşçilik Ödülü" ödüllerini kazanarak güvenlik alanında sektöre öncülük etti

voyah 6

“VOYAH Free modelinde standart olarak gelen havalı süspansiyon ile SUV piyasasında çıtayı yükseltiyor.”

VOYAH marka stratejisinin 29 Temmuz 2020'de duyurulmasından 6 Kasım 2020’de ilk otomobilin piyasaya sürülmesine kadar seri üretim lansman hızı, otomotiv endüstrisindeki en hızlı rekoru kırdı.

19 Kasım 2021 yılında Voyah, Lüks MPV modeli olan Voyah Dream’i piyasaya sundu. Hatta bu konuda iddialı olan Voyah, Dream modeline “Süper MPV” adını verdi.

Voyah, 2021 yılı bitmeden Çin’de 4 ilde 5 showroom daha açtı.

2022 Ocak ayında C-Ncap yani Chinese New Car Assessment Programı’nın baş harleridir. Çin Otomotiv Teknolojisi ve Araştırma Merkezi’nce yürütülen C-Ncap’te Voyah Free 5 yıldız almıştır.

Voyah Free, ön ve arka koltuklar için yan hava perdesi ve bunlara ek olarak 6 farklı hava yastığını standart olarak sunuyor. Ön ve arkada gergili ve kuvvet sınırlayıcılı emniyet kemerleri, bağlanmamış emniyet kemeri hatırlatma sistemi, boyun yaralanması riskini azaltan ön ve arka koltuk başlıkları da diğer standartlar arasında. Teknolojik olarak gelişmiş Voyah Free, çok çeşitli işlevler ve sürücü asistanlarıyla yoldaki durumu kontrol etmeye yardımcı oluyor.

Otomatik Frenlemeli Sistem

Önden Çarpışma Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyar Sistemi, 360° Surround Kameralar, Otomatik Park Asistanı, Gece Görüş Sistemi, Hız Sınırlayıcılı (ACC) Trafik Asistanı, Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDW), Şerit Merkezi Asistanı Trafik işareti tanıma özelliğine sahip çok fonksiyonlu dikiz aynası kamerası, Arka Trafik Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Lastik Basıncı İzleme Sistemi, Düşük hızlarda sürerken, yayaların dikkatini işitsel olarak çeken akustik uyarı, FCW önden çarpışma uyarı sistemi, RCW arkadan çarpışma uyarısı, FVSR ön otomobil çalıştırma hatırlatıcısı, RCTA geri vites uyarı sistemi, DOW açık kapı uyarı sistemi, LDW şeritten ayrılma uyarı sistemi, LCA şerit değiştirme uyarısı, BSD kör nokta tespit sistemi, Yorgun sürüş izleme ve erken uyarı, AVM 360° panoramik video sistemi, Bekçi modu, ISA hız sınırı tanımlama sistemi, TJA trafik sıkışıklığı yardımı, HWA otoyol yardımı, ICA akıllı seyir asistanı, AEB otomatik fren sistemi,LCC şerit merkezleme sistemi, ACC tam hızlı alan uyarlanabilir seyir, F-APA, endüstrinin en kapsamlı görsel füzyon otomatik park sistemi gibi teknolojik ve dolu bir güvenlik yardımı araçta standart.

Voyah 5

Voyah, 2021 yılı bitmeden Çin’de 4 ilde 5 showroom daha açtı.
2021 Haziran sonu ilk resmi üretiminden tam 5 ay sonra 10.000’nci Voyah Free üretim hattından çıktı.

Voyah ilk anavatan dışı aracını Hongqi markası gibi 2022 yılı başı Norveç’e gönderdi. Voyah arkasından İsrail ve Türkiye pazarına da girdi.Hollanda pazarına yeni giriş yapan Voyah’ın hedefinde Danimarka ve İsveç var.

Kasım 2022 yılında Voyah Zhuigang lüks sedan diğer bir adıyla Voyah Passion’u tanıttı.

VOYAH’IN ÇİNDEKİ SATIŞ RAKAMLARI

Voyah, ilk yılında anavatanı Çin’de ilk üretim yılı ola 2021’de 6.341 araç ve geçtiğimiz yıl en az üçe katlayarak 19.387 araç satmıştır. Markanın piyasaya çıkması ile sadece 2 yılda 25.818 araç satmayı başarmştır.

“Otomobiller Dongfeng'in ESSA elektrikli platformu üzerine inşa EDİLİYOR. Electric Smart Secure Architecture platformunda üretilmektedir. Yani elektrikli, akıllı, güvenli ve sanatsal bir tasarım felsefesi ile üretilmektedir.”

Dongfeng Voyah, 2020 yılında toplam buluş patent sayısı 2.391 sayısına ulaşarak Çin araç grupları arasında ilk sırada yer aldı.

Voyah Free modeli Dünyada ilk 2 gövdeli şasi teknolojisi ve yüksek mukavemetli hafif gövdesi ile 2020 yılında Çin Otomobil Gövde Konferansı’nda Özel Onur Madalyası almıştır.

Voyah Free modelindeki akıllı sürüş destekli Apollo Pilotunda, 13 HD Kamera, 5 milimetre dalga radarı ve 12 adet de Ultrasonik Radardan faydalanır. Belki de bu aracın ilk satış fiyatının pahalı olmasını özetler nitelikte.

Ayrıca Voyah Free’de arka cam üstü sabit bir işlevsel bir spoiler mevcut.

Son nesil Navigasyon Tünel girişi ve çıkışı bağlantıyı koparmıyor.

Voyah Free otomatik park etme; Yatay, dikey, çapraz, son derece dar ve işaretsiz park alanlarından geçerek 45 saniyeden az bir zamanda otomatik park edebilir. Voyah, Park etme başarısı % 99 olduğunu iddia ediyor.

Ayrıca araçta telefonunuzdan uzaktan kumandalı araç gibi park etme olanağınız var. Buna ek tek tuşla Voyah Free’yi 1 kilometrelik görüş alanında park etme ve çağırma olanağıda mevcut. Voyah Free bu durumda sensör ve kameralar ile hareketli ve hareketsiz cisimleri algılayıp gerektiğinde beklemesini de biliyor.

Voyah Free modelinde ödüllü şasi Çelik şasiden %30 daha hafiftir, daha hafif ve daha sağlamdır, dayanıklı ve güvenilirdir; sürüşü pürüzsüz ve yumuşaktır.

Voyah Free’deki haval süspansiyonlar 10 cm yükselip alçalabilir.

Voyah’taki panoramik cam tavanın şeffaflığı veya koyuluğu 10 kata ayarlanabiliyor. Voyah’taki kokpit işlemçisi Qualcomm 8155 ile performansın nirvanasını sunuyor. Voyah’ta Dynaudio Hi-Fi yüksek kaliteli bir ses sistemi sunuyor.

Voyah’ta arka koltuklar içinde orta konsolun arkasında dokunmatik ekran mevcut. Ön koltuklar masajlıi ısıtmalı havalandırmalı ve elektrikli. Ön 2 koltuk arasında kablosuz 50 W telefonunuz için hızlı sarj paneli mevcut.

Voyah 4

Voyah’ın 4 teker arasındaki pil muhafazası % 75 mukavemetli çelik kafes gövde içinde muhafaza ediliyor. Çin’de çok sayıda güvenlik testinden geçen pil, duman,yangın ve patlamaya karşı garanti veriliyor.

Voyah’ta dinamik akıllı kontrollü bir 4 çeker sistem mevcut.

Voyah Free’deki yukarı aşağı oynayabilen kokpit ise şaşırtan bir özellik.

Voyah Free, öne 160 Kw’lık arka tekerlerede 200 Kw’lık bir güç ile toplam 360 Kw bir gücü mevcut.Bu gücü 489 beygir ve 720 Nm tork gibi super spor bir güç diyebiliriz. Akıllı 4 çeker ile 255 45 R 19 lastik jantlar ile 2340 kg. ağırlığındaki aracı 4.4 saniyede 0-100 ve 200 km. limitlendirilmiş son hıza ulaştırıyor.

Aracın havalı süspansiyon ve elektronik kontroller ile 6 sürüş modu bulunuyor. Bunlar; Eco, Comfort, Performans, Outing, Snow ve Individual şeklindedir. DC sarj % 20’den % 80’e 45 dakikada doldurabiliyor. 72 litre ön, 560 litre arka bagaj hacmi mevcut.

Arka koltuklar katladığında bu hacim 1320 litreye çıkıyor. Voyah Free’de önde çift kollu alüminyum bağımsız süspansiyon, arkada çoklu bağlantılı alüminyum bağımsız süspansiyonlarla yol tutuş desteklenmiş. Voyah Free’de menzil 630 km. ile ideal bir menzil sunmakta.

Voyah Free’nin hibrit versiyonu ise 150 hp gücünde 1,5 litrelik turboşarjlı motor torku tekerleklere aktarmaz. Bunun yerine, bir jeneratör gibi davranarak aküyü şarj ediyor veya enerjiyi doğrudan elektrik motorlarına aktarıyor.

E-motorlardan bahsetmişken, bunlardan ikisi Voyah Free'yi hareket ettiriyor. Arka akstaki ilki 272 hp güce ve 410 Nm torka sahip. İkinci elektrik motoru ise ön aksta yer alıyor ve 218 hp ve 310 Nm güç çıkışına sahip.

Yeni Voyah Free'nin toplam gücünden bahsedersek 480 hp ve 720 Nm'ye ulaşıyor. Sıfırdan yüze hızlanma süresi 4,8 saniyeye ulaşıyor. Azami hıza gelince, 200 km/saat.

Voyah Free’de 8 yıl/ 100.000 km pil garantisi veriliyor. Araç için 5 yıl garanti mevcut.

Voyah Free’de Uluslar arası setifikalı OEKO-TEX bebek cildine dost kumaş kullanılmıştır.

Voyah’ta akıllı bir pil yönetim sistemi olan BMS kullanılır. Yani Battery Management System başharfleri olan BMS: şarj edilebilir pillerin performansını izleyen ve yöneten bir elektronik kontrol ünitesidir. BMS, pilin güvenli sınırlar dahilinde çalışmasını sağlar, ömrünü maksimuma çıkarır ve optimum performansı korur. Birincil işlevi, pili hasara ve arızaya karşı korumaktır.

voyah 3

DÜNYA’NIN EN LİK MPV’Sİ VOYAH’TAN DREAM

Türkiye’ye Marcar Otomotiv güvencesi ile gelen Voyah modellerinden lüks Multi-Purpose Vehicle (Çok Amaçlı Araç) şeklinde bilinen MPV’si Voyah Dream ezber bozmaya geliyor. Tasarım, teknolojisine, üretim gücü ve tedarikçilerine güvenen Çinliler, Voyah Dream ile lüks MPV kategorisinde çıtayı yükseltmeye geliyor.

Anavatanı Çin’de online rezervasyonda 4.000 adeta bir günde ulaştı. 7 kişilik alan sunan lüks Dream akıllı 4 çeker, çift elektrikli motor 2.692 kg. ağırlığındaki aracı 435 beygir gücü ve 620 Nm tork ile 0-100 km hızlanma 5.9 saniye ve 200 km limitlendirilmiş son hıza ulaştırıyor.

Bu elektrikli motor teknolojisini düşünün bu ağırlıktaki bir aracı bu performans değerlerine ulaştırmak için içten yanmalı motorda atmosferik motoru zaten geç en az 6 silindir çift turbo ve 2.5 litre bir motor hacmine ihityaç var. Yakıt tüketimini söylemeye gerek yok.

Voyah Dream plug-in hibrit modelinde , sırasıyla 420 kW ve 840 Nm'lik birleşik güç ve tork sağlayan 43 kWh üçlü lityum pil paketi, 1,5 T dört silindirli hibrit motor ve çift motorla donatılmıştır.

Hibrit motorun yakıt tüketimi 5,36 L/100 km, resmi 0 – 100 km/saat hızlanma süresi 5,9 saniye, saf elektrikli seyir menzili 236 km ve kapsamlı seyir menzili dolu yakıt deposu ve tam şarj altında 1.231 km'dir. .

3,2 metre dingil mesafesi ile iç mekanda Nirvanası olan bu değer, aracın uzunluğu 5 metre 30 cm. genişlik 2 metrenin biraz altında yani Çinliler limitleri zorlamış.

480 km. menzil sunan Voyah Dream, DJ sarjda % 20-%80 dolumu 36 dakikada tamamlıyor.

Araçta 4 iddialı renk olan Kar Beyazı, Yıldızlı Gece Mavisi, Kontrast Mor ve Altın Güneş rengi, iç mekanda Pamuk Beji ve Deve Kahverengi lüks renk kombinasyonu sunuyor.

Voyah Dream’de önde çift salıncaklı süspansiyon ve arkada 5 nokta bağlantılı bağımsız süspansiyon, 255 50 VR 20 lastik jant kombinasyonu ve bu ağırlığı demiryolunda giden ekspres tren gidişi hissiyatı verecektir.

Voyah Dream’in fren mesafesi 100 km hızdan sıfıra 35.8 metre ile MPV sınıfının zirvesindedir. Voyah Dream’de havalı süspansiyonları ile sürücü ve yolcuları karşılamak için otomatik alçak biniş ve koltuk ayar karşılamaları mevcuttur.

Voyah Dream’in havalı süspansiyonları 6 cm yukarı aşağıya hareketi ile CDC amortisörleri (Sürekli Sönümleme Kontrolü), her durumda mükemmel sönümleme anlamına gelir.

En son teknoloji, sönümlemeyle ilgili tüm değişkenleri sürekli olarak kaydeder ve bir valf kullanarak sönümleme kuvvetini dış koşullara göre ayarlar. Sönümleme kuvveti yol durumuna, yük ağırlığına veya araç kullanımına bağlı olarak değişir. Buna Magic Carpet veya Sihirli Halı, uçan halı hissiyatı da diyebilirim.

voyah dream

Lüks olmak kolay değil Voyah Dream’de ön cam ilk ve 2.sıra camlar cift katmanlı ses yalıtımlı camlardır. Konfor için Voyah araç ses yalıtımına ek 255 taban lastikte en sessizini seçmiştir.

Bu sessizlik konforunu Voyah, Dream modelinde Dynaudio marka Hi-Fi yüksek kalite ses sistemi ile tamamlıyor.

“Eklemekte fayda var, Çinli elektrik üreticileri şasi ve elektrikli motorlar ve de piller de milliyetçi olsalar da lastik ve ses sistemlerinde lüks markaları için en iyi markaları kullanabilmektedirler. Alman Dynaudio Ses Sistemi, Michelin lastik gibi.”

Voyah Dream’de OEKO-TEX anne ve bebek sınıfı cilt dostu kumaş sertifikalı döşemeler, AQC akıllı klima yönetim sistemine negatif iyon rejenerasyon kiti ve 3 çeşit parfümleme imkanı da sunuyor.

Voyah Dream’in şasisi, 14.275 kg yani 140 kilonewton dirence dayanaklı yüksek basınca dayanıklı sertliği vardır. Bunlara ek Yedi katmanlı ön koruma + beş katmanlı arkadan çarpışma koruması ile bezenmiştir.

Voyah Dream’de 427 litre arka koltuklar katlandığında 2680 litrelik dev hacme ek bagak kapağı açıldığında havalı süspasiyonlar kolay yükleme için aracı 4 cm. aşağıya indiriyor. Ayrıca araçta 41 adet her tarafta saklama gözleri mevcuttur.

Voyah Dream, Free modelindeki güvenlik paketi geçerli olmak ile beraber 23 sensör ile 14 Aktif Güvenlik özelliği, kokpit içi kamera ile sürücü yorgunluk izleme belirleme uyarma özelliği, Qulacomm 8155 çip yöneimi ile kaza anında milisaniyeler ile kapı kilitlerini açma, çift gergili emniyet kemerlerini sıkma, ön,yan ve perde havayastıklarını açma …vb. işlevleri yerine getirmektedir.

Şerit değişikliklerini tamamlamaya yardımcı olmak için daha hızlı sürüş yollarının akıllı tespiti TCL otomatik şerit değiştirme, Acemi sürücülerin kolaylıkla kullanabileceği tam senaryolu otomatik (APA) ve uzaktan kumandalı park etme(RPA) fonksiyonları Cep telefonuna yükleyebileceğiniz program ile 25 akıllı sürüş fonksiyonu ile sınırları zorluyor.

“VOYAH modellerinde pillerde yalıtkan mika korumalı tasarım ile ısı yayılımı olmadan sızıntı, kaçak, yangın ve patlamaya ekstra bir koruma kalkanıdır.”

Voyah Dream’de 24 saatlik Battery Management Sistem yani BMS gerçek zamanlı pil izleme programı vardır.

Voyah Dream’de pile aracın tabanından gelecek darbelere 1500 megapaskal mukavemeteine dayanıklı alt koruma zırhı vardır.

voyah sedan

VOYAH’IN ÜST DÜZEY EXECUTIVE SEDANI PASSION

Tasarım konusunda gözü kapalı alınabilecek Voyah modellerinde üst düzey, lüks, Premium veya execuive ne derseniz deyin Voyah Passion sedan hibrit elektrikli araçların eksiğini de hibrit ile avanyaja dönüştürüyor.

262 km elektrikli menzil desteği ile kümülatifte 1260 km. menzili ile mesafe olarak konuyu kapatıyor.

Sınıfındaki tek SOA Service Oriented Architecture (yani yazılımlar hizmetler birbirleriyle veri alışverişiyle veya aralarındaki etkinliği birden fazla hizmet arasında eşgüderek haberleşirler), ömür boyu yazlım güncellemesi OTA (Over the Air), sınıfındaki tek en son sürüm tek L2.9 akıllı sürüş yardım sistemine sahiptir.

L 2.9 akıllı sürüş yardımı bir noktadan bir noktaya yüksek hızlı akıllı pilot desteğidir. Bir nevi otonom sürüş özelliğidir.

Voyah modellerinde Face ID özelliği ile araç sürücüsünü tanıyıp koltuk ve direksiyon ayarları ile oynanmış ise eski durumuna getiriyor.Akıllı 4 tonlu sesli etkileşim ile ses ile komut verilme teknoljileri mevcut.

Voyah Passion’da arka koltuklar ön koltuklar gibi olup geniş bir diz mesafesi olmak ile beraber Dört ön ve arka koltuğun tamamında masaj, havalandırma ve ısıtma fonksiyonları bulunurken, arka koltuklarda bacak dayanakları ve elektrikli sırt dayanağı ayarlama fonksiyonları bulunmaktadır.

voyah-1

Voyah Passion 5 metre uzunluğun 3 metresi dingil mesafesi ile kısa limuzin gibi bir ferahlık ve rahatlık sunmak ile beraber 2 metreye yakın genişlik ile standartları zorlamıştır.

DINAMICA yeni çevre dostu malzeme ve OEKO-TEX anne ve bebek sınıfı cilt dostu kumaş sertifikalı döşemeler ile lüksün çerçevesini çiziyor.

Voyah Passion ONEBOX son derece entegre fren-by-wire sistemi 100 km. hızdan sıfıra 33,8 metrede durabiliyor. Süspansiyon yine Voyah mühendsilerinin vazgeçemediği Ön çift salıncaklı ve arka beş bağlantılı süspansiyon tamamen şasiye bağlıdır.

SINIRLARI ZORLAYAN VOYAH PASSİON ŞASİSİ

Voyah Passion, Çince Voyah Zhuiguang diye tabir edilir. 2023 yılının Çin Otomobil Endüstrisinin en iyi 10 gövdeli aracından bir tanesidir. Gövde 2000 megapascala kadar gövde burulmaya karşı 37500 newtonmetreye kadar mukavemet sağlar. Araç tabanı 1500 megapascala kadar mukavemetli pil koruma plakası mevcuttur.

Yalıtkan Mika pil koruması ile beraber 24 saat aktif pil doktoru diye de ifade edilen Battery Management System BMS pil yönetim sistemi vardır. DMS Sürücü yorulmaya karşı uyarma ve 27 Aktif Güvenlik Fonksiyonlaro L 2.9 Akıllı Sürüş Destek sistemi ile bağlantılıdır. Uçan halı hissiyatlı CDC yönetimli havalı süspansiyon aktifdir.

Voyah modellerinde kameralarında fotoğraf çekme, video kayıt ve aracın seyir bilgileri de kaydedilir. Kaza anlarında bir kara kutu niteliğinde bilgi kaydeder. Buna ek Voyah modellerinde Ön tarafta 150 metre dahilinde yayaları ve hayvanları tanımlayan etkili bir aktif gece görüş sistemi de donatılmıştır.

Voyah, hibrit modellerinde Dongfeng’in 2020 yılında Çin'in Kalbinin En İyi 10 Motoru ödülüne layık görülen yeni nesil C15TDR motorunu kullanıyor. Örneğin Voyah Passion’da içten yanmalı 1.5 TDR motoru 136 beygir güç üretir. Öndeki elektrikli motor ön tekerlere 177 beygir güç üretir. Arkadaki elektrikli motor 218 beygi güç üretir. Yani kümülatifte Voyah Passion 3 motorludur ve toplam güç 530 bygir 810 Nm torktur.

voyah free

Passion Hibrit, elektrik modunda 262 km'ye kadar menzil sunar. Karışık menzil 1.260 km'ye ulaşıyor.

“VOYAH, internet ile ilgili çeşitli hizmetler ve ürünler, eğlence, yapay zeka ve teknoloji konusunda uzmanlaşan vatandaşı Telcent ile stratejik ve teknolojik ortaklığı vardır.”

Sonuç olarak Voyah Free ve Voyah Dream C-Ncap Chinese New Car Assessment Programme çarpışma test programından 5 yıldız aldılar. C-Ncap,Belçika’da bulunana Euro Ncap’i aratmayacak nitelikte daha da acımasız test programları olduğunu söyleyebilirim.

Voyah, ülkemize Marcar Otomotiv güvencesi ile gelen Voyah modelleri geri alım garantisi, 5 yıl otomobil ve 8 yıl pil ömrü garantisi ile yıl sonuna kadar 10 farklı ilde 10 bayi açmayı planlıyorlar.

VOYAH’TA HER ZAMAN DAHA FAZLASI MI VAR?

Voyah verilen paranın karşılığını verebilmek için sahibini özel hissettiriyor. Sahip araca yaklaştığında led ışıklar kayarak görsel bir selamlama yapıyor. Gizli kapı kolları açılıyor. Hareketli ekran yuları kalkarak selamlama moduna geçerek açılıyor, sahibi Voyah’a bindiğinde Face ID sürcüsünü tanıyarak koltuk, dikiz aynalarını ayarlıyor.

Performans modu seçildiğinde Voyah, hareketli ekranı iniyor ve sportif gösterge moduna geçiyor, tüm ortam ve ambiyans aydınlatma kırmızıya geçiyor, süspansiyon alçalıyor ve sertleşiyor, buna bağlı direksiyon hasasiyetide keskinleşiyor gaz tepkileri hassaslaşıyor , havalandırmadan tarifi zor bir koku yayıyor.

voyailand

Sürücü yorgunluk belirleyici Voyah, sürücüsü yorulursa yanıp sönmeli ikaz, yorgunsun uyarısı, sesli ve görüntü bir şekilde uyarılma , uyandırma için değişik koku yayma ve en yakın dinlenmeye uygun yer belirliyor.

Voyah’ta arkada kalan çocuklar için araca bindiklerinde cam kapı kilidi hatırlatma, Araçtaki bol sayıdaki kokpit kameraları çocuklar uyursa bunu bilir ve havalandırma, klima, ses, camları kapatma, ışıklandırmayı kendisi ayarlar. Telefonunuzdan arka koltuktaki çocukları araç kamerasından izleme olanağı sunuyor.

Özelliklerini araştırmak, yazmak ve okuması bitmeyen marka olan Voyah, Tesla’dan bir adım önde diyebilirim. Direksiyon önü ekranda gece kamerası ve tehlikeleri önceden size bildirmesi ile gece sürüşleri daha güvenli.

Voyah markası biraz daha yapay zeka, hisleri ve sezgileri en kuvvetli bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Zaten satış fiyatı bu kadar donanım, teknoloji, yazılım ve argo tabir ile 2023 yılında gırtlak dolusu bir liste sunuyor.

Çin'in yurt içinden küresele en hızlı geçişi sağlayan üst düzey yeni enerji otomotiv markası olan VOYAH, Çin kültürünü ve hikayelerini yurt dışına aktarması ise Çin zerafetini de taşıyan Voyah, küresel otomotiv endüstrisine biraz da Çinliler milli çizgileri ile dikkat çekiyor.

Şu anda VOYAH, Norveç ve İsrail pazarlarına girdi ve İsveç, Hollanda, Danimarka ve diğer ülkelere girmeyi planlıyor.

Çin Ulusal Film İdaresi tarafından düzenlenen ve sunulan, Çin filmlerine yönelik bir hükümet ödülü olan Huabiao Ödüllerine sponsor olmuştur.

2022 YILI KÜRESEL OTOMOBİL SATIŞLARI VE ÇİNLİ OTOMOBİL MARKALARININ MOBİNGİ

Küresel otomobil satışlarında ise 2022 yılı için 10,5 milyon satış ile Toyota 1., 8,3 milyon araç ile Volkswagen Grup2., 6,8 milyon araç satış ile Hyundai 3., 6,4 milyon satış ile Renault-Nissan ikilisi 4., 6,34 milyon satış ile Stellantis Grubu 5., 5,84 milyon satış ile General Motors (GM) 6,, Honda 3,74 milyon araç satışı ile 7., Ford, 3,67 milyon satış ile 8., Suzuki 2,89 milyon araç satışı ile 9., BMW Grubu, 2,33 milyon araç satışı ile 10., Çinli Geely 2,3 milyon araç satışı ile 11., 2,04 milyon araç satışı ile Mercedes Benz Grubu 12., Çinli BYD ise 1.86 milyon araç satışı ile 13., yine diğer bir Çinli Changan 1,85 milyon satış ile 14., Tesla 1,31 milyon araç satışı ile 15. Sırada yer almaktadır.

Voyah

Sonuç olarak, küresel otomotiv endüstrisi yüzyılda bir görülen bir dönüşüme tanık oluyor. Elektrikli araçlar, pazardaki geleneksel yakıtlı araçların hakim konumunu devralıyor ve birçok ülke, 2035 yılına kadar yakıtlı araçları tamamen yasaklamayı planlıyor.

Bu sıralamada da 15 Otomotiv devi arasına 3 Çinli otomotiv devi girmiş bile. Sektör, elektrikli araçlara zorunlu yönelmesi ile Çinli otomotiv üreticileri, diğer Global Otomotiv devlerine teknoloji, pil-batarya, sarj, çip, yapay zekalı otonom sürüş, sensör teknolojilerinde zor anlar yaşatacaktır.

Ekleme Tarihi: 8 Ara 2023 16:10