Yerel Güncelleme Tarihi: 31 Mar 2024 19:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimdeki hezimeti böyle yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde beklenen sonucu alamadıklarını ifade etti.

erdoğan çifti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin Galibi Demokrasimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde beklenen sonucu alamadıklarını ifade etti. Ancak, seçimin galibinin Türk demokrasisi olduğunu vurguladı ve milletin iradesinin sandıkta tecelli ettiğini belirtti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar:

Milletin İradesi Üzerinde Hiçbir Güç Tanımıyoruz

Erdoğan, seçim sonuçlarına bağımsız olarak kazananın Türk demokrasisi olduğunu ve milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadıklarını söyledi. Demokrasinin, milli iradenin ve sandığın her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Tüm Yerel Yöneticileri Destekleyeceğiz

Seçimi kazanan tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarları tebrik eden Erdoğan, hükümet olarak seçilmiş tüm yerel yöneticileri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Cesaretle Öz Eleştiri Yapacağız

AK Parti olarak seçim sonuçlarına göre cesaretle öz eleştiri yapacaklarını belirten Erdoğan, yerel seçimlerde yaşanan gerilemenin sebeplerini masaya yatıracaklarını ve kaybettikleri her yerde sebepleri tespit ederek gerekli müdahalelerde bulunacaklarını söyledi.

Türkiye'nin Önünde 4 Yıl Var

Erdoğan, Türkiye'nin önünde 4 yıllık bir süre olduğunu ve iktidarlarının 21. yılını tamamlamış bir parti olarak mesuliyetlerinin farkında olduklarını dile getirdi. Ülkenin acil meselelerine daha fazla eğileceklerini ve ekonomideki sıkıntıların giderilmesine odaklanacaklarını ifade etti.

Bölücü Örgüte Ölümcül Darbe İndirilecek

Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarında bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtti ve bölücü terör örgütüne ölümcül darbe vurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, seçim sonuçlarının ardından alınacak adımlara dair önemli ipuçları sunuyor.

Ekleme Tarihi: 31 Mar 2024 19:00