Bülten Güncelleme Tarihi: 27 Haz 2024 19:00

Demir eksikliği tedavisinde süreklilik önemli

Demir eksikliği anemisi yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir hastalık. Konunun uzmanı rahatsızlığın tedavisinde sürekliliğinin önemine vurgu yaptı.

Prof Dr Kadir Biberoğlu

Özel Sağlık Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, demir eksikliği anemisinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir hastalık olduğunu belirterek tedavisinin sürekliliğinin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Biberoğlu, demir eksikliği anemisinin kalıcı tedavisinin yaklaşık 9 ay sürebildiğini ve tedavi sürecinde öncelikli olarak altta yatan nedenlerin tespit edilip tedavi edilmesinin gerektiğini ifade etti. Hastalığın belirtileri arasında halsizlik, solukluk, baş dönmesi, çabuk yorulma, efor sarf edildiğinde nefes nefese kalma gibi şikayetlerin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Biberoğlu, özellikle kadınlarda adet dönemlerinde görülen aşırı kan kaybının önemli bir sebep olduğunu vurguladı.

Tedavi sürecinin hastanın durumuna göre kişiselleştirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Biberoğlu, tedavinin uzman hekim gözetiminde düzenli olarak yapılmasının önemini vurgulayarak, demir eksikliği tedavisinin 6 ila 9 ay arasında sürekli olarak devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 27 Haz 2024 19:00