Ekonomi Güncelleme Tarihi: 10 Tem 2024 16:00

Dev marketler zinciri çöpünü yeni atık şirketiyle çözecek

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş, 1995 yılından bu yana ekonomik süpermarket konseptiyle binlerce mağaza açtı. BİM atık yönetiminde yeni şirket kuracak.

bim

Dev Marketler Zinciri Yeni Şirket Kuracağını Açıkladı

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş, 1995 yılından bu yana ekonomik süpermarket konseptiyle binlerce mağaza açarak tanınan bir market zinciri olarak biliniyor. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, atık yönetimi alanında faaliyet gösterecek yeni bir şirket kurmayı planladığını duyurdu.

Yeni Şirketin Kuruluş Kararı

Bim'in Yönetim Kurulu, 9 Temmuz 2024 tarihinde aldığı kararla, 1.000.000 TL sermayeli yeni bir şirket kurulmasına karar verdi. Bu yeni şirketin atık yönetimi faaliyetlerini daha verimli bir şekilde yürüteceği belirtilirken, detaylı bilgilerin ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.

KAP açıklamasında yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Yönetim Kurulu’nun 9 Temmuz 2024 tarihinde aldığı karara istinaden; Şirket’imizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması ve atık yönetim faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde yönetilmesi amacıyla 1.000.000 TL sermayeli bir şirketin kurulmasına ve kuruluş işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir.”

İştiraki File Marketlerde Nakit Ödeme Kaldırıldı

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş., iştiraki olan File Marketler için de yeni bir karar aldı. File Marketler'de bu hafta itibarıyla nakit ödemenin kaldırıldığı duyuruldu. Bu kararla birlikte, File Marketlerde artık sadece dijital ödeme yöntemleri kabul edilecek.

Bim'in aldığı bu kararlarla sektördeki liderliğini korumayı ve sürdürülebilirlik alanında daha ileri adımlar atmayı hedeflediği belirtiliyor.

Ekleme Tarihi: 10 Tem 2024 16:00