Asayiş Güncelleme Tarihi: 27 Haz 2024 10:00

Devre Mülk vurgununda ikinci perde! Yalova'da yeni operasyon

Ücretsiz tatil kazandınız, vaadiyle mağdurları tuzağa düşürerek milyarlarca lira haksız kazanç elde eden çeteye bir operasyon daha yapıldı.

devremülk dolandırıcıları

Devre Mülk Vurgununda İkinci Perde! Yalova'da Yeni Operasyon

"Ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle mağdurları tuzağa düşürerek milyarlarca lira haksız kazanç elde eden çeteye bir operasyon daha yapıldı. Yalova merkezli operasyon kapsamında 10 zanlı yakalandı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturmayı Derinleştiriyor

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, devre mülk tatili adı altında mağdur edilen kişilerin şikayetleri üzerine iki yıl önce tek bir savcıyı bu dosya için görevlendirmişti. Bu süreçte, mağdurlara "Ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle devre mülk hissesi satan ve tatil yapmalarına izin vermeyen, aidat ödemek istemeyenleri ise icra ile tehdit eden çeteye yönelik operasyonlar başlatıldı.

İlk Operasyonun Detayları

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belirlenen adreslere 10 Haziran'da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda, 8-10 milyar lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen çetenin yöneticileri başta olmak üzere 29 şüpheli gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılıktan salıverildi, nöbetçi hakimliğe çıkarılan 16 zanlı ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Orhan K. dahil 11 şüpheli tutuklandı.

İkinci Operasyon Başlatıldı

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Yalova, İstanbul ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda, muhasebe, sözleşme ve pazarlama işleriyle ilgili oldukları belirtilen 6'sı Yalova'da, 3'ü Balıkesir'de ve 1'i İstanbul'da olmak üzere toplam 10 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.


Yalova, İstanbul ve Balıkesir'de gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınanların muhasebe, sözleşme ve pazarlama işleriyle ilgilendikleri belirtiliyor.

Şehir Gözaltına Alınan Şüpheli Sayısı
Yalova 6
Balıkesir 3
İstanbul 1

Devre mülk vurgununa yönelik yürütülen soruşturma, daha fazla şüphelinin tespit edilip yakalanması için devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 27 Haz 2024 10:00