Asayiş Güncelleme Tarihi: 16 Mar 2024 12:00

Dilan Polat ve Engin Polat için istenen ceza belli oldu

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddiası ile açılan davada istenen ceza belli oldu.

engin polat dilan polat

Dilan ve Engin Polat Çifti İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 11 sanık hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtilerek, Dilan Polat'ın Parlak'a yönelik tehdit içeren açıklamalar yaptığı kaydedildi. Bu açıklamaların ardından silahlı saldırının gerçekleştiği ve işyerinde maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Banu Parlak'ın şikâyet dilekçesinde, Polat ailesinin kendisini öldürtmek istediğini belirttiği ve can güvenliğinden endişe duyduğunu ifade ettiği aktarıldı. Diğer taraftan, Engin Polat ise Parlak'ı tanımadığını ve suçlamaları kabul etmediğini beyan etti.

İddianamede, sanıkların çeşitli suçlamalarla karşı karşıya oldukları ve belli haklarından yoksun bırakılmalarının istendiği ifade edildi. Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in de aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Mahkemede, Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası talep edildiği ifade edildi. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan cezalandırılmalarının talep edildiği vurgulandı.

Ekleme Tarihi: 16 Mar 2024 12:00