Asayiş Güncelleme Tarihi: 6 Mar 2024 12:00

Dolandırıcılık Holdingi Türkiye'yi sarsıyor!

Türkiye'de faaliyet gösteren bir dolandırıcılık holdinginin, farklı yöntemler kullanarak binlerce kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

dolandırıcılık

Dolandırıcılık Holdingi Türkiye'yi Sarsıyor!

80 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı, Binlerce Kişi Dolandırıldı!

Türkiye'de faaliyet gösteren bir dolandırıcılık holdinginin, farklı yöntemler kullanarak binlerce kişiyi dolandırdığı ve 80 milyon kişinin kimlik ve adres bilgilerini ele geçirdiği ortaya çıktı.

Çete 4 Çağrı Merkezi Kurmuş

Çetenin, İstanbul'da 4 ayrı çağrı merkezi kurarak, kargo iade vurgunu, sahte cinsel ilaç satışı ve jigolo tuzağı gibi yöntemlerle insanları dolandırdığı belirlendi.

Kargo İade Vurgunu

Daha önce kargo şirketlerinde çalışan çete üyeleri, internetten sipariş verip almayan veya iade eden kişilerin bilgilerini ele geçiriyordu. Bu kişilere, "Kargoyu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatılacaktır" şeklinde mesajlar gönderilerek korkutuluyor ve para talep ediliyordu.

Sahte Cinsel İlaç Vurgunu

Çete, sahte cinsel güç arttırıcı ilaç satarak da insanları dolandırıyordu. Sosyal medyada düşük fiyattan ilaç sattıklarına dair ilanlar veren çete, sipariş veren kişilere merdiven altı atölyelerde üretilen sahte ilaçları gönderiyordu.

Jigolo Tuzağı

Çetenin, jigololuk yaparak para kazanmak isteyen kişileri de dolandırdığı ortaya çıktı. "Jigololuk yaparak para kazanabilirsin" şeklinde mesajlar gönderen çete, tuzağa düşürdüğü kişilerden para talep ediyordu.

Çete Lideri Silivri'de Çiftlik Kurmuş

Dolandırıcılık vurgununun küçük bir kısmı tespit edilebilen çete liderinin Silivri'de büyük bir çiftlik kurduğu ve buraya kızılgeyik, alageyik, tavus kuşu, devekuşu ve yarış atları koyduğu belirlendi.

Operasyonda 31 Kişi Tutuklandı

Eylül 2022'de yapılan operasyonda çete lideri ve yöneticileri de dahil olmak üzere 31 kişi tutuklandı. Davada 331 müşteki yer alıyor. Ancak şikayetçi olmayan mağdur sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Dava Türkiye'nin Gerçeklerini Gözler Önüne Seriyor

Bu dava, Türkiye'de yurttaşların sahipsizliğini, kişisel verilerin korunmamasının yarattığı riskleri ve dolandırıcılık vakalarının artışını gözler önüne seriyor.

(Timur Soykan-Birgün'den özetlenmiştir)

Ekleme Tarihi: 6 Mar 2024 12:00