Bülten Güncelleme Tarihi: 27 Oca 2024 22:00

DowAksa Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ni imzaladı

DowAksa, çeşitlilik ve kapsayıcılık vizyonuyla Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ne imza atarak eşitlik ilkesine olan taahhüdünü resmileştirdi.

dowaksa

DowAksa, Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ni İmzaladı

Türkiye’nin önde gelen karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ile Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) tarafından oluşturulan Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ne imza atarak bağlılığını resmileştirdi.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Vizyonu

DowAksa, faaliyetlerini sürdürürken toplumsal gelişim, ekonomik kalkınma ve çevresel etki dengelerini göz önünde bulundurarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda mükemmeliyet merkezi olma vizyonunu destekliyor. CEO Destek Beyanı'nı imzalayan DowAksa, kadın gücünü teşvik etme ve iş yerinde eşitlik ilkesini güçlendirmeye yönelik taahhüdünü vurguluyor.

İmza Töreni ve Taahhütler

DowAksa CEO’su Massimo Rebolini, Yalova kampüsünde gerçekleştirilen törende CEO Destek Beyanı'nı imzalayarak Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ne olan bağlılıklarını resmileştirdi. Şirket, Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek politikalar oluşturmayı taahhüt ediyor.

Rebolini'den Açıklama

CEO Massimo Rebolini, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Kadınların güçlenmesi, daha iyi bir dünya inşa etmek için hayati öneme sahiptir. DowAksa olarak, cinsiyet eşitliği için mücadelede tüm çalışanlarımızı bir araya getiriyoruz. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı vurgulayan bir ekibe sahip olmanın, inovasyon ve başarı için temel olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs)

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlenmesini iş dünyasına rehberlik eden ilkelerdir. UN Women ve UN Global Compact tarafından oluşturulan WEPs, uluslararası çalışma ve insan hakları standartlarına dayanarak işletmelerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesinde sorumluluk taşıdığını vurgular.

Ekleme Tarihi: 27 Oca 2024 22:00