Kulis Güncelleme Tarihi: 28 Haz 2024 23:00

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Ali Yerlikaya gündemde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konusunun yeniden gündeme getirildi.

erdoğan bahçeli

Erdoğan-Bahçeli Görüşmesinde Ali Yerlikaya Gündemde

Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programına canlı bağlantıyla katılan gazeteci Hilal Köylü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konusunun yeniden gündeme geldiğini belirtti.

Erdoğan'ın Belediye Başkanlarıyla Kampı

Köylü, Erdoğan'ın 541 belediye başkanıyla bir araya geleceği kampın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Köylü, şunları vurguladı:

  • Belediyelerdeki Ödeme Sıkıntıları: Belediyelerin ödeme zorlukları, eylem yapamama sorunları ve bütçe sıkıntıları masaya yatırılacak.
  • CHP ve AKP Belediye Performansları: CHP'li belediyelerin başarılı işler yaparken, AKP'li belediyelerin performans değerlendirmesi yapılacak.

Fahrettin Koca'nın İstifa İddiaları

Köylü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddialarına dair şunları söyledi:

"Pandemi sonrası Fahrettin Koca, istifaya hazır olduğunu ve çok yorgun olduğunu dile getirmişti. Sağlık sistemindeki ciddi tıkanmalar nedeniyle uzun süredir affını istemekteydi. Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kimsenin 'ben istifa etmek istiyorum' deme inisiyatifi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gidip 'yapamayacağım' demesi gerekir ve Erdoğan uygun görürse 'seni kenara alıyorum' der. Yani tek adam rejimi işliyor."

Ali Yerlikaya'nın Durumu

Köylü, Koca'nın istifasından daha önemli başka af beklentileri olabileceğini belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Örneğin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'sen kenara çekil' denecek mi? AKP ve MHP arasında Sağlık Bakanı'ndan daha öte İçişleri Bakanı üzerinde bir müzakere sürecinin yürüdüğünü biliyoruz. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Ali Yerlikaya'nın gündeme geldiği söyleniyor."

Gündemdeki Bakan İstifaları

Son günlerde gündemi meşgul eden iddialar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın da istifa ettiği yönünde. Bu bakanların görevden alınacağına dair kararın gece yarısında açıklanması bekleniyor.

Koca'nın cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca'daki Çilehane Camii'nde kıldığı ve burada Erenköy Cemaati lideri Osman Nuri Topbaş ile birlikte olduğu belirtiliyor. Cemaate istifa edip etmediği sorulduğunda, Koca'nın "Hayırlı olur inşallah" dediği kaydedildi.


Özet

Bu gelişmeler, Türkiye siyasetindeki hareketliliği ve bakanlar arasındaki değişim süreçlerini gözler önüne seriyor. Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın durumunun ele alınması, hükümet içerisindeki stratejik değişikliklerin sinyallerini veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddiaları ve diğer bakanların durumu, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.

Ekleme Tarihi: 28 Haz 2024 23:00