Politika Güncelleme Tarihi: 10 Mar 2024 21:00

Erdoğan 'Son seçimim' demişti Bekir Bozdağ tercüme etti

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim" ifadelerini değerlendirdi.

bekir bozdağ

"Erdoğan 'Son seçimim' demişti... Bekir Bozdağ'dan dikkat çeken mesaj

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim" ifadelerini değerlendirdi. Bozdağ, "Belki de ilerleyen zamanlarda TBMM seçimlerinin yeniden yapılmasına karar vererek, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık kapısını aralayabilir" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu benim için bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim. Çıkacak sonuç, benim sonrasındaki kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YENİDEN ADAYLIK YOLU AÇILABİLİR"

Bozdağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

  • "Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Çünkü Anayasaya göre, 'Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kişi en fazla iki kez Cumhurbaşkanı seçilebilir.' Ancak Anayasa’ya göre, 'Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilir.' (Anayasa,116/3)
  • Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olması anayasal bir hak olarak karşımıza çıkar. Geleceği kestirmek mümkün değil. Belki de ilerleyen zamanlarda TBMM'nin seçimleri yenileme kararı alması du~~~~rumunda, Cumhurbaşkanımıza yeniden aday olma hakkı tanınabilir. Yarın ne getirir, kimse bilemez. Ancak, olacakları görelim. Mevla ne yaparsa güzeldir..."

bekir bozdağ 2

Bu metni Google aramalarına uygun hale getirip haber dilinde Markdown kodu olarak yazmış bulunmaktayım.

Ekleme Tarihi: 10 Mar 2024 21:00