Asayiş Güncelleme Tarihi: 13 Mar 2024 11:00

Eros Davası: En yüksek cezaya çarptırılmalı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki trajik olayın ardından bugün saat 10.30'da Küçükçekmece Adliyesi'nde Eros adlı kedinin işkenceyle öldürülesi görüşülecek.

eros kedi

Eros Davası: En Yüksek Cezaya Çarptırılmalı

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde meydana gelen trajik olayın ardından bugün saat 10.30'da İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde Eros adlı kedinin işkenceyle öldürülmesi davasının ikinci duruşması görülecek. İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı bu davanın önemi, avukatlar ve hayvanseverler tarafından vurgulanıyor; onlar, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Başakşehir'deki bir sitede, 1 Ocak günü saat 03.15'te yaşanan korkunç olayda, İbrahim Keloğlan adlı kişi, asansörde karşılaştığı Eros adlı kediyi tekmeleyerek katletmişti. Güvenlik kameralarına yansıyan bu vahşi saldırı sonrasında açılan davanın ilk duruşmasında, sanık "iyi hal indirimi" alarak serbest bırakılmıştı.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, "Hayvanlar için Adalet" diyerek duruşmaya çağrı yapıyor ve "Tüm hak savunucularını, adaletten yana olan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" mesajını iletiyor. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden Merve Poyraz Özcan, Gazeteduvar’a yaptığı açıklamada, "Umarız hayvana şiddet sona erer. Tek temennimiz budur" ifadelerine yer verdi.

Bu davanın sonucu, sadece bir hayvanın değil, toplumun vicdanının gereğidir. Umuyoruz ki mahkeme, bu vahşi eylemi gerçekleştiren kişiye en üst sınırdan ceza vererek, benzer vakaların önüne geçmeye yardımcı olur.

Ekleme Tarihi: 13 Mar 2024 11:00