Biyografi Güncelleme Tarihi: 11 Şub 2024 11:00

Eski Bakan ve edebiyatçı Yılmaz Karakoyunlu yaşamını yitirdi

Eski Devlet Bakanı ve Salkım Hanımın Taneleri romanının yazarı Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

yılmaz karakoyunlu

87 yaşındaki Karakoyunlu'nun ölüm haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eski Devlet bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki hastalıklar nedeniyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. " tasarruf kullanıldı.

yılmaz karakoyunlu

Yılmaz Karakoyunlu, 26 Nisan 1936 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Siyasette aktif olan Karakoyunlu, 20 ve 21. dönemde İstanbul milletvekilliği yapmış, aynı zamanda Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. 2001 yılında Bülent Ecevit kabinesinde Devlet Bakanı ve hükümet yetkilisi olarak görev aldı.

Yılmaz Karakoyunlu, "Salkım Hanımın Taneleri" romanı ile 1989 Yunus Nadi Roma Ödülü'nü kazanmış ve bu eseri filmi olarak da uyarlanmıştır. Romanın film versiyonu, 1998 Antalya Film Festivali'nde 6 dalda ödül kazanarak yılın en iyi sinema birinci filmi seçildi. Karakoyunlu, siyasi kariyerinin yanı sıra edebi çalışmalarıyla da bilinen bir isimdi.

Ekleme Tarihi: 11 Şub 2024 11:00