Asayiş Güncelleme Tarihi: 25 Tem 2024 16:00

Eski Denizbank müdürü Seçil Erzan'a bir şok daha

Yüksek karlı özel fon vaadiyle pek çok kişiyi dolandıran eski Denizbank müdürü Seçil Erzan'a bir şok daha...

seçil erzan

Seçil Erzan'a Bir Şok Daha

Yeni Dava Açıldı

Yüksek karlı özel fon vaadiyle pek çok kişiyi, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu bir dolandırıcılık skandalıyla gündeme gelen banka müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan'ın çeşitli tanınmış kişileri yüksek karlı bir fona para yatırmaya ikna ederek dolandırdığı iddia ediliyor.

Ünlü İsimleri Dolandırdığı İddiası

Seçil Erzan'ın, aralarında tanınmış futbolculardan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu kişileri, yüksek kar getirisi vaat eden özel bir fon olduğunu söyleyerek dolandırdığı belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın müşteki şüpheliler Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan'ı da banka bünyesinde yüksek kar getirisi olan bir fon olduğuna inandırarak para yatırmaya ikna ettiği ifade edildi.

Dolandırıcılık ve Ödünç Para İlişkisi

İddianamede, Erzan'ın Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar alarak dolandırdığı, ancak tarafların ilişkilerinin bankacı-müşteri ilişkisinin ötesine geçtiği belirtildi. Erzan'ın, acil kredi ihtiyacında Haghani ve Aslan'dan kazanç karşılığı ödünç para aldığı da iddianamede yer aldı.

Erzan'ın İfadesi

Erzan'ın ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir, benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Ondan 'Moci' ile birlikte gidip 10 milyon lira para aldım. 14 milyon lira olacak şekilde geri ödedim. Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu" dediği aktarıldı.

Haghani ve Aslan'ın İfadeleri

İddianamede, Haghani'nin ifadesine göre, Erzan'ın Aslan'dan 14 milyon lira geri ödemeli 10 milyon lira ödünç para aldığı, parayı aldıktan sonra Haghani'nin bu parayı Erzan'ın evine götürüp bıraktığı ve zaman zaman Erzan'ın kendisine 100 bin dolar teslim ettiği, ancak 200 bin dolar olan anaparasını almadığı belirtildi. Aslan'ın da birden çok kez yüklü miktarlarda parayı Erzan'a verdiği ifade edildi.

Suçlamalar ve Hapis Talepleri

İddianamede, Seçil Erzan'ın ‘nitelikli dolandırıcılık' suçundan toplamda 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca, müşteki şüpheliler Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani'nin ‘tefecilik' suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenirken, konuya ilişkin yargılamanın 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacağı belirtildi.

Ekleme Tarihi: 25 Tem 2024 16:00