Yerel Güncelleme Tarihi: 8 Tem 2024 10:00

Etimesgut Belediyesi: 15 Temmuz'da etkinlik yapılmayacak

CHP'li Etimesgut Belediyesi, hain darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz'da anma etkinliği düzenlememe kararı aldı.

Erdal Beşikçioğlu

Etimesgut Belediyesi'nden Tartışma Yaratacak Karar! 15 Temmuz'da Hiçbir Etkinlik Yapılmayacak

CHP'li Etimesgut Belediyesi, hain darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz'da anma etkinliği düzenlememe kararı aldı. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun liderliğindeki belediyenin bu kararı, çeşitli kesimlerde tartışma yarattı.

08 Temmuz 2024 - 08:00

Tasarruf Tedbirleri Gerekçe Gösterildi

Belediye, tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için etkinlik düzenlememe kararı aldı. Belediye Meclisinin 03/06/2024 tarihli ve 181 sayılı kararında, Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtildi ve bu nedenle belediyenin herhangi bir etkinlik yapmayacağı açıklandı. Karar, 28/06/2024 tarihli ve müşterek 22 sayılı raporla meclise sunuldu.

Anma Etkinlikleri Yapılmayacak

Belediye, 2 Temmuz'da Zumba Festivali ve 20 Temmuz Dünya Satranç Günü gibi etkinlikler düzenlemesine rağmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için etkinlik yapmama kararı aldı. Bu durum, özellikle 15 Temmuz’un anma etkinliklerinin önemine vurgu yapan kesimler tarafından eleştirildi.

Etimesgut'un 15 Temmuz Tarihi

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, darbeci generaller Etimesgut'taki Zırhlı Birliklerden mühimmat yüklü zırhlı araçları çıkarmaya çalışmış, ancak halkın direnişi sonucunda bu girişim engellenmişti. Bu olay sırasında 1 vatandaş şehit olmuş, 7 vatandaş ise gazi olmuştu.

etimesgut

Ücretsiz Spor Kurslarına Ücret Getirilmesi

Etimesgut Belediyesi, CHP'li Erdal Beşikçioğlu'nun yönetiminde, önceki belediye başkanı Enver Demirel döneminde ücretsiz olan spor kurslarını ücretli hale getirmişti. Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 8 bin 500 öğrenci ücretsiz spor eğitimi alırken, yeni düzenlemeyle birlikte aylık 750 Türk lirası aidat alınmaya başlandı. Bu durum, Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü'nün projeye yönelik tahsis ettiği antrenörleri geri çekmesine yol açtı.

Ekleme Tarihi: 8 Tem 2024 10:00