Yaşam Güncelleme Tarihi: 15 Haz 2024 10:00

Evliliğimi Apple yıktı dedi ve şirkete dava açtı

şini bir hayat kadınıyla aldatan bir adam, eşinin silinen mesajlarını keşfetmesinin ardından Apple'a dava açtı.

apple

Eşini Aldatan Adam Apple'a Dava Açtı: Sildiğim Mesajlar Nasıl Ortaya Çıktı?

Eşini bir hayat kadınıyla aldatan bir adam, eşinin silinen mesajlarını keşfetmesinin ardından Apple'a dava açtı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, eşini aldatan bir adamın açtığı dava ile gündemde.

Olayın Detayları

Davayı açan kişi, İngiltere'de yaşayan ve eşini bir hayat kadınıyla aldatan bir adam oldu. İsmi açıklanmayan adam, eşinin gizli mesajlaşmalarını bulduğunu ve bu mesajları daha önce kendisinin sildiğini belirterek Apple'dan tazminat talep etti.

Adam, hayat kadınıyla yazışmalarını telefonundan silmiş olmasına rağmen, eşinin bu mesajları aileye ait iMac bilgisayarda gördüğünü söyledi. İngiliz The Times gazetesine konuşan adam, evliliğinin son yıllarında hayat kadınlarıyla ilişki yaşadığını ve bu yazışmaların Apple'ın iMessage uygulaması üzerinden yapıldığını belirtti. Her yazışmadan sonra mesajları sildiğini ifade eden adam, eşinin bu mesajları gördüğünü ve evliliklerinin sona erdiğini söyledi.

Tazminat Talebi

İngiliz medyasına konuşan adam, "Eğer bir mesaj siliniyorsa bu her yerden silinmeli. Çok kötü oldu. Eşim için öğrenmesi çok fena oldu. Boşanma çok stresli bir süreç ve bütün aile dengelerini bozdu. Eğer Apple bana mesajın diğer platformlardan silindiğini söylese bu başımıza gelmezdi," dedi.

Adam, Apple'dan 5 milyon sterlin (yaklaşık 200 milyon TL) tazminat talep ediyor. Avukatı Simon Walton, "Apple, kullanıcıya mesajın silinip silinmediğine dair net bir mesaj vermedi. Birçok durumda iPhone, mesajların silindiğini söylüyor fakat diğer bağlı cihazlarda bu mesajlar kalıyor. Benzer bir sorun yaşayan diğer Apple müşterilerinin de davaya yardımcı olmasını bekliyorum," dedi.

Apple'a Yöneltilen İddialar

Adam, Apple'ın silinen mesajlar konusunda şeffaflık sağlamadığını ve bu özelliğin çalışmadığını iddia ediyor. Silinen mesajların iMessage uygulamasında tamamen silinmesi gerektiğini belirten adam, Apple'ın bu konuda kullanıcıları yanılttığını savunuyor.

Adam, "Eğer eşim mesajları görmeseydi halen evli olabilirdik," diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Apple'ın, mesaj silinince "Bu mesaj bu cihazdan silindi" uyarısını yapması gerektiğini de vurguladı.

Ekleme Tarihi: 15 Haz 2024 10:00