Spor Güncelleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00

Fenerbahçe Youssef En-Nesyri transferini KAP'a bildirdi

Fenerbahçe, transfer süreci için yoğun çaba sarf ettiği Faslı golcü Youssef En-Nesyri ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Youssef En-Nesyri

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri Transferini KAP'a Bildirdi

Fenerbahçe, transfer süreci için yoğun çaba sarf ettiği Faslı golcü Youssef En-Nesyri ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yıldız futbolcu, sağlık kontrolleri ve imza için bugün saat 14.50'de İstanbul'a gelecek.

KAP Açıklaması Geldi

Sarı-lacivertliler, Youssef En-Nesyri ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri'nin transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Sevilla Football Club, S.A.D. ile görüşmelere başlanmıştır. Futbolcu sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'den En-Nesyri Paylaşımı

Fenerbahçe, sosyal medya hesabından teknik direktör Jose Mourinho üzerinden En-Nesyri'nin gol sevincine gönderme yaparak transferi duyurdu.

İstanbul'a Geliyor

27 yaşındaki futbolcuyu İstanbul'a getirecek olan özel jet havalandı. Faslı golcü, bugün saat 14.50'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapacak. En-Nesyri, İstanbul'da sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza atacak.

Türk Futbol Tarihinin En Pahalı Transferi Olacak

Endülüs merkezli Estadio Deportivo'nun haberine göre, Fenerbahçe, En-Nesyri için Sevilla'ya 18 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca, 7 milyon euro da bonuslar olacak. Kulüplerin anlaşmasının ardından En-Nesyri, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti. Faslı oyuncu yıllık 4 milyon euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Böylelikle Youssef En-Nesyri, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak. Bu imza, sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve dünya futbol basınında da geniş yer bulacak.

Sezon Performansı

Deneyimli santrfor, geride kalan sezonda Sevilla ile 41 maça çıktı. 27 yaşındaki forvet, bu karşılaşmalarda 20 gol attı ve 3 asist yaptı.

Ekleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00